Kako je Teo postao Virtusov "44": Saša zvao još zimus!

Miloš Teodosić dočekan je kao velika zvezda u Bolonji. Otkrio je sa kim je sve razgovarao pre nego što je prihvatio poziv.

Košarka 17.07.2019 | 23:45
Kako je Teo postao Virtusov "44": Saša zvao još zimus!
Virtus je dočekao svog novog vođu.

Posle bučnog dočeka na aerodromu u ponedeljak, u Bolonji je u sredu organizovana konferencija za novinare, na kojoj je Miloš Teodosić (32) predstavljen kao pojačanje Virtusa.

Pred ogromnim brojem novinara i simpatizera kluba, Teo je rekao da mu je čast što je stigao u tako veliki klub i da je sa optimizmom počeo epizodu u Italiji.

"Pre svega, hteo bih da zahvalim ljudima iz kluba što su mi dali šansu da sedim ovde. Zahvalio bih i treneru Đorđeviću, jer je on bio taj koji me je pozvao pre šest meseci, u februaru. Rekao mi je za kompletnu ideju o formiranju novog tima, o uloženom trudu i energiji da se Virtus vrati među najveće u Evropi"

"Pričali smo od tada i ubedio me je da je ovo pravo mesto, na kojem bi trebalo da budem. Takođe, pričao sam i sa Danilovićem i on mi je rekao isto što i Saša, da je ovo najbolje mesto na kojem košarkaš može da živi, da igra i da uživa u košarci".

Teodosić je rekao da je pred njim, kao i čitavim klubom veliki posao.

"Spreman sam da uradimo nešto krupno. Siguran sam da ćemo uspeti. Ne volim mnogo da govorim. Mi igrači pričamo na terenu i nadam se da ćemo zajedno sa navijačima slaviti mnoge stvari".

Bivši "plej" FMP-a, Olimpijakosa, CSKA Moskve i Los Anđeles Klipersa rekao je da Virtus pamti i iz svojih najmlađih dana.

"Sećam se dosta stvari. Pamtim vreme kada su Danilović, Nesterović, Smodiš i Savić dominirali Evropom i kada su bili nepobedivi. Onda pamtim Jarića, Đinobilija naravno i tu generaciju, koja je takođe bila neverovatna. Zapravo, prvi Fajnal-for koji sam gledao bio je onaj kada je Kinder osvojio. Znam mnogo o ovdašnjoj istoriji košarke i moramo da budemo srećni jer smo u klubu sa velikom istorijom, ali na nama je da pišemo novu istoriju. Sjajno je imati legende iza tebe, ali to bi trebalo da bude motivacija da napravite nešto novo".

Jedno od pitanja odnosilo se i na klupsku ambiciju da se vrati u Evroligu.

"Jedan od razloga što sam došao ovde je to da smatram da ovaj tim zaslužuje da bude u Evroligi. Jedan od načina na koji to možemo da ostvarimo je da igramo u finalu Evrokupa. Verujem da sa ovom organizacijom i sa ovim ljudima u timu moramo da budemo deo Evrolige i zbog istorije i zbog svega. Ovaj grad zaslužuje evroligaški tim".

Na tom mestu je i dodao...

"Naš jedini cilj ne može da bude da uđemo u Evroligu. Naš primarni cilj bi trebalo da bude, prema mom mišljenju, da osvojimo italijansko prvenstvo. Moramo da budemo pozitivni, Milano je tim koji ima dobar budžet, sjajne igrače, poštujemo ih, a pre svega bi trebalo da poštujemo sebe. Kao što sam rekao, naš cilj je da osvojimo titulu".

Upitan kako se lično oseća, s obzirom na dugu pauzu i prethodne probleme sa povredama, Teo je rekao da je potpuno spreman za početak.

"Veoma sam dobro, radio sam celo leto. Sutra počinjemo pripreme reprezentacije. Nemam nikakav problem, hvala Bogu. Sve moje povrede su iza mene i pre svega sam fokusiran na nacionalni tim, a potom i na Virtus".

Konferencija za novinare nekoliko puta je prekidana zbog aplauza za Tea. Prisutnima se svidelo i njegovo objašnjenje zašto je odabrao da nosi broj "44".

"Moj omiljeni broj je bio '4', ali to me neće sprečiti da igram dobro i ako ne nosim '4'. Nisam tip koji će doći u novi tim i koji će zahtrevati svoj broj ako je zauzet. Odabrao sam '44', pa su tu dve četvorke", nasmejao se Teodosić.

U dobrom raspoloženju, kapiten srpske reprezentacije rekao je da vidi svoju budućnost u Virtusu.

"Kao što sam rekao, pričao sam u februaru sa trenerom, ovo je sjajan projekat, sviđa mi se i zaista verujem da možemo da napravimo nešto veliko sa ovim timom i sa ljudima iz kluba koji su tu da nas podrže i da nam pomognu. Vidim svoju budućnost ovde i u naredne tri godine ili više", dodao je Teo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar