Priča - LŠ: Na 60 posto!

Gde su skriveni potencijali u Zvezdinoj igri?

Fudbal 17.07.2019 | 23:10
Priča - LŠ: Na 60 posto!
Da nije bilo brutalnog starta Marka Gobeljića nad Vaidasom Slavickasom i kratkotrajnog trilera u finišu susreta plamen optimizma bio bi upaljen. Ovako, posle svega što je Crvena zvezda pokazala u revanšu sa Suduvom (2:1) postoji gorčina. Mala! Što automatski ne mora da znači ništa loše, jer su skriveni potencijali u igri srpskog šampiona prisutnim u svim linijama tima.

Crvena zvezda je porasla u odnosu na pre sedam dana i viđeno u Marijampoleu, sa tendencijom da i dalje podiže standarde i bude na potrebnom nivou kada bude bilo najpotrebije. U trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i potencijalnom plej-ofu.

Dobra stvar za Vladana Milojevića što njegov tim na prvom domaćem ovosezonskom meču nije morao da ulazi u crvenu zonu. Zvezda je rutinski dala dva gola, morala je još barem toliko puta da savlada Karduma. Napadačka osovina predviđena Marinom, Benom i Boaćijem počela je da na teren prenosi muktorpnu uvežbavane akcije tokom priprema na Zlatiboru i u Austriji, što znači da je Zvezda počela da dobija automatizme u igri.

To je dobra polazna osnova za mnogo značajnije rezultate, obzirom da smo već konstatovali da je Ričmond Boaći sam počeo da podseća na najbolje dane iz crveno-bele ere. Sigurni smo da Ben i Marinjoš imaju zečeva u šeširu kad je u pitanju kreacija i da su ih pomalo nesvesno čuvali za utakmicu sa Helsinkijem. Zvezda je odlično napadala dubinu, stvarala šanse posle samo tri direktna dodovanja i ispunjavala želje Vladana Milojevića.
„Raduje me što smo napravili mnogo šansi. Mogli smo da damo treći gol i time zatvorimo utakmicu. Jošnismo u takmičarskom ritmu, kad se sezona bude zarolala i mi ćemo biti mnogo bolji“, poručio je Vladan Milojević.

I sve je to radila sa nekih 60 posto mogućnosti. Broj napadačkih obrtaja biće blizu maksimalnog opsega kad konačno barijeru razbije Mirko Ivanić ili se Dušan Jovančić vrati na prošlogodišnji nivo. Da se prvo pozabavimo visokim vezistom, otkrovenjem lanjske Lige šampiona, čovekom koji je u špricer stadijumu (dakle, mrtav hladan) sakrivao loptu od kompletnog veznog reda Liverpula. Nekako je logično da posle takvog uzleta dođe do pada ili stagnacije. Rođeni Beograđanin je ovog leta dobio nešto drugačiju ulogu u sistemu Vladana Milojevića, ali u očima javnosti i navijača.

Ofanzivniji na terenu, sa strane je posmatran kao neko kome pripada da bude jedan od vođa generacije. Zbog suvog talenta, iskustva i činjenice da se Zvezdina publika na prvi pogled zaljubljuje u veziste koji su na „ti“ sa loptom. Moraće Jovančić da probije barijeru, posebno što je sada u očima rivala označen kao pretnja. Jer jedna odlična sezona je incident, a kontinuitet je kvalitet. Sa blagim padom u formi suočavali su se mnogi, a igrački karakter Dušana Jovančića nagoveštava da će brzo biti spreman da popunjava rupe u Zvezdinom sistemu koja su se povremeno stvarale protiv Suduve. Uostalom, šibali su njega i orkani i tornada, ovo je samo povetarac.

Jovančića je dovoljno pustiti da sačeka trenutak forme, dok će Vladan Milojević morati dobro da razmisli kako da na pravi način iskoristi Mirka Ivanića. U utorak veče, više kao levo krilo, bivši član BATE Borisova, plaćen 1.300.000 evra, radio je sve, ali nije uradio ništa. Dva dobra trka sa loptom, promašen zicer i nekoliko neuspešnih asistencija su opis Ivanićevog delovanja… Oni koji vide polu punu čašu reći će da se u svakom dodiru vidi koliko reprezentativac Crne Gore zna i koliko je tehniki i taktički potkovan. I to je tačno, ali kada je neko toliko čekan i plaćen, onda nema mesta za emocije i gledanje kroz prste. Trenuci u kojima je iskusni vezista trebalo da lomi rivale počeli su još – juče. Njegovi prazni minuti ili nekonkretnost pred protivničkim  šesnestercem su trenutno najveći Zvezdin neiskorićeni potencijal.

A ima ih još. Rodić je tek nagovestio pravu formu, odbrana bi svakim danom u svakom pogledu morala još više da napreduje. Još kada se timu priključe Tomane i Kanjas… I to je pitanje koje muči sve odgovorne sa Marakane. Sve je izvesnije da protiv Helsnikija nećemo videti kakav uticaj na igru može da ima bivši napadač Tondele. Za Kanjasa ima nade.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rašo

18.07.2019 16:09

Koliko procenata su sudije i njihova pomoć !?

ODGOVORITE