Ivanišević: Je*eš ko je bolji, ako ne pobijedi!

Federer će se teško oporaviti! Goran Ivanišević prokomentarisao je spektakularno finale Vimbldona u kojem je Novak Đoković savladao Rodžera Federera u pet setova.

Tenis 17.07.2019 | 22:15
Ivanišević: Je*eš ko je bolji, ako ne pobijedi!
Ivanišević je bio u stručnom štabu Đokovića tokom prve nedelje, pa smatra da je ovo i njegov trofej, čime je postao jedan od retkih koji je osvajao Vimbldon i kao igrač i kao trener.

"Smem li ja to računati ili ne smem? Mislim da smem. Vidi, bio sam tamo kad je ostvario prve tri pobede. Onaj Hurkač u trećem kolu je bio malo teži meč, ali taj mali će biti dobar. Znači, bio sam na treninzima, bio sam na mečevima u prvoj nedelji. Drugu nedelju sam sve vreme bio na mobilnom, pričao sam sa svima. Neću biti bahat, ali ću ga svejedno staviti u kućicu. Ustvari, biću ovaj put bahat. Staviću ga u biografiju, pa neka ga neko miče ako hoće. Ja ga neću micati. Mislim da sam jedan od retkih koji je Vimbldon osvojio kao igrač i kao trener. Nema ih mnogo, Beker sigurno, nisam siguran za Rošea, Edberg nije", rekao je Ivanišević za "Jutarnji list".

Popularni "Zec" je na sebi svojstven način dao viđenje meča.

"Ovo je savršen primer da je*eš lepotu i je*eš onoga ko je bolji, ako na kraju ne dobije meč. Znači, Federer je odigrao briljantan meč, bio je bolji u svakom segmentu igre, osim što nije dobio meč. Stvarno je odigrao tri taj-brejka za "onu stvar". I tu se vidi koliko je Novak jak u glavi. Kad je trebalo, glava je presudila. Ne igraš najbolje, ne igraš ni blizu najboljeg, ovaj s druge strane taktički sve odigra čudesno i izgubi meč. Neverovatno! Federeru će biti teško da se oporavi od ovoga. Ovo je lagani šok za sve".

Federer je ovaj poraz uporedio s onim od Rafaela Nadala u finalu 2008, pa je naglasio da se i tada vratio, te da će se vratiti i sada.

"Može on to porediti s čim god hoće, ali već je video 21. Grend slem trofej u kućici, a Noleta će sada biti jako teško dobiti. Odleteće još više, kao da mu neko stavi dve rakete, znaš već gde".

Ivanišević je za HRT objasnio zašto je Đoković tako dobar?

"On je perfekcionista, teži svaki dan da bude sve bolji i bolji. Ovi drugi te pritiskaju ako nisi najbolji. Neverovatan je i kao osoba i ta cela njegova komunikacija sa celim timom. Novak uvek pita gde može da napreduje, želi da oboriti rekord po broju nedelja na broju 1, sigurno i po broju Grend slemova. Mislim da je ogroman favorit na US Openu, ako ostane zdrav, biće to sledeće sezone interesantna godina".

Mnoge je iznenadila saradnja njih dvojice.

"Ima 6.000 bodova ispred drugog. Pitamo se šta njemu još treba? Ali on je perfekcionista, a ima stvari koje može on još bolje. On je želeo znati viđenje svoje igre na drugi način, na moj, jer sam radio taktike protiv njega, doduše neuspešno. Ja se držim teorije "Balkanca može trenirati najbolje Balkanac". Taj mentalitet, to mogu razumeti samo ljudi s ovoga podneblja. Sigurno me nije uzeo bezveze da je išao kroz beležnicu i rekao tako, hajmo sada da uzme mene".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar