Real sve dalje od Pogbe!

Bira se između Eriksena i Van de Beka! Ali, prvo rasprodaja. . .  Kraljevski klub bliže odluci da odustane od kupovine francuskog veziste zbog Junajtedovih previsokih zahteva.

Fudbal 17.07.2019 | 20:02
Real sve dalje od Pogbe!
Transfer Pola Pogbe u madridski Real dalji je kako dani prolaze. Sve smo bliži 8. avgustu, danu kada se zatvara transfer pijaca u Premijer ligi, a realizacija posla o kojem se mesecima piše i priča – ni na horizontu.

Sve se dodatno zakomplikovalo kada je Mančester junajted pre nekoliko dana rešio da podigne svoje finansijske zahteve i za obeštećenje traži okruglo 200.000.000 evra! Sve je to učinjeno u inat Minu Rajoliposle njegovih izjava da „Pogba traći najbolje godine na Old Trafordu“. Sada je Junajted spreman pre da ostavi Pogbu tu gde jeste i bude pogonsko gorivo novog tima pod dirigentskom palicom Ole Gunara Solskjera, nego da za njegovu prodaju dobro zaradi.

Istina, Pogba je poslednjih dana pokazao znake da želi da ostane. Svedoci dešavanja u Junajtedu kažu da se Francuz malo uozbiljio da trenira jako, da pokazuje veliku želju na svakom treningu, zbog čega ga je Solskjer nagradio i kapitenskom trakom. Pogba uživa u društvu saigrača otkako je sleteo na tlo Australije i čini se da je opcija ostanka potpuna realnost.

To znači da će Realovi lideri izgubiti trku, a da će Zinedin Zidan ostati bez pojačanja za kojim je toliko čeznuo. Od prvog momenta kada je počelo da se pominje da Real hoće Pogbu, teško se priprema teren za ovu operaciju, jer Junajted uporno odbija da sedne za pregovarački sto.

Pogba jeste tražio od Junajteda u jednom trenutku promenu sredine, jer mu treba novi izazov u karijeri i Real mu je bio jedina destinacija uz Juventus. Ipak, sve su dalje od eventualne saradnje Pogba i Zidan. Celu situaciju analiziraju prvi čovek Reala Florentino Perez i Hoze Anhel Sančez, čovek zadužen za velike transfere, a deluje da će se Kraljevski klub okrenuti dobro poznatim alternativama – Doniju van de Beku i Kristijanu Eriksenu.

Poznato je da bi Real holandskog vezistu mogao da dobije za značajno nižu sumu novca, negde između 50.000.000 i 60.000.000 evra, dok je Eriksen i dalje u mislima, ali nedavno je otkriveno da Totenhem još nije dobio nijednu zvaničnu ponudu za njega.

Dva kluba koja godinama imaju dobre poslovne odnose mogla bi i ovog puta da izvedu rešenje iz kojeg bi svi profitirali. Real bi mogao da dobije Eriksena, a Totenhem Danija Sebaljosa, koga i želi, a koji je opet trenutno jako blizu prelaska u Arsenal.

Pre nego što se bilo šta desi po pitanju ulaznih transfera, Real prvo mora da rastereti postojeći igrački kadar. Trenutno su još šestorica igrača dostupnih za odlazak, a među njima su Hames Rodrigez, Dani Sebaljos, Marijano, Geret Bejl, Isko i Borha Majoral, a moguće je da će čak otići i Luka Modrić, pošto su se dogodili razgovori njegovog agenta Vlada Lemića i Milanovih čelnika.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar