LE: "Nula" u Podgorici, Farani izbacili Litvance!

Fudbaleri crnogorskog Titograda nisu uspeli da se plasiraju u naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.  Navala Bugara u Podgorici: Škot, Irac i Brazilac! Publika je na "Gradskom stadionu" mogla da vidi egzotičnu postavu najtrofejnijeg bugarskog kluba, protiv kog legendarni Đalović u 180 minuta nije uspeo da postigne gol, pa su šansu u finišu dobili "poletarci" Brnović i Gašević.

Fudbal 16.07.2019 | 23:40
LE: "Nula" u Podgorici, Farani izbacili Litvance!
Revanš meč duela sa CSKA iz Sofije je završen rezultatom 0:0 u Podgorici.

U dalji tok kvalifikacija ide bugarski tim, koji je prvu utakmicu dobio sa 4:0.

Veliki uspeh je ostvarila ekipa Klaksvika sa Farskih ostrva, koja je sačuvala "gol u gostima" u revanš duelu sa Riteriaijem iz Litvanije.

Prva utakmica je završena rezultatom 1:1, a u uzvratnom meču su mreže mirovale.

Prethodno je Čukarički sa 5:0 pobedio jermenski Banants i omogućio sebi nastavak borbe za plasman u Ligu Evrope.

Sedam dana posle "latino" pobede od 4:0 nad viceprvakom Crne Gore, trener fudbalera CSKA Sofije izveo je "legiju stranaca" na "Gradski stadion" u Podgorici i mirno posmatrao negledljivu revanš utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj su, na kraju, mreže ostale netaknute.

OFK Titograd u 180 minuta fudbala na evropskoj sceni ovog leta nije uspeo da postigne gol – 0:0.

Podgoričanima koji su se okupili na tribinama stadiona na kom nastupa gradski rival, Budućnost, imali su jedinstvenu priliku da gledaju navalu najtrofejnijeg bugarskog kluba koju su predvodili Škot, Irac i Brazilac.

Evandru, strelcu vodećeg gola u prvoj utakmici odigranoj na "Stadionu Bugarske armije", pridružili su se 30-godišnji Grem Keri, koji se obreo u Sofiji posle četiri sezone u engleskom trećeligašu Plimutu i pet godina mlađi Toni Vot, klasičan škotski centarfor koji je za prethodnih šest godina promenio šest klubova.

Posle Kardifa, Blekburna, Hartsa, Čarltona, Levena i Sent Džonsona, za koji je dao osam golova, Vot je ovog leta uporedo sa Kerijem obukao dres "armije" i u 26. godini debitovao u internacionalnoj konkurenciji.

Trener gostiju Dragomir Mitov izveo je postavu sa četvoricom Bugara, dvojicom Brazilaca i po jednim Portugalcem, Litvancem, Italijanom, Ircem i Škotom, dok su u nastavku šansu dobili Bugarin, Portugalac i Gambijac.

Za domaće su od internacionalaca nastupili Mendi Mamadu iz Senegala i Simeon Adžanah-Činedu iz Nigerije, a napad je i ovog puta predvodio legendarni crnogorski napadač, 36-godišnji Radomir Đalović.

Nekadašnjem napadaču Crvene zvezde, Železnika, Zagreba, Arminije, Kajserija, Rijeke, Rapida iz Bukurešta, ponovo Rijeke, Amkara, Sepahana, Šangaj Šendžina, Tero Sasane, Bangkoka, Budućnosti i Rudara iz Pljevalja nije uspelo da postigne makar počasni pogodak za Titograd punih 20 godina nakon što je odigrao prvu utakmicu u seniorskoj konkurenciji, u dresu Jedinstva iz rodnog Bijelog Polja.

U drugoj utakmici za nekadašnju Mladost od skorašnjeg transfera iz Rudara, za koji je postigao deset pogodaka prošle sezone, Đaletić je u finišu delio teren sa "poletarcima" kojima je iskusni trener Dragoljub Đuretić pružio šansu na međunarodnoj sceni.

Prvo je na teren istrčao Miloš Brnović, koji je učio fudbal u školi gradskog rivala, Budućnosti, a onda izazvao buru u prestonici Crne Gore kada je prošlog februara potpisao profi ugovor sa Titogradom. 

U međuvremenu, napadač rođen 26. aprila 2000. godine postigao je i prvenac za novi klub u poslednjem kolu šampionata 2018/19 protiv Lovćena (1:3), ali mu 12 minuta u prvoj i 25 u drugoj nije bilo dovoljno i za debitantski pogodak u evro-kupovima.

U 86. minutu zaigrao je i Ognjen Gašević, koji je 2. aprila napunio 17 godina.

Rezultati revanš utakmica:

utorak

Banants - Čukarički 0:5 (0:2), prvi meč 0:3
/Stojanović 3, pen 75, Tedić 31, Luković 49, Birmančević 71/

Klaksvik - Riterjaj 0:0, prvi meč 1:1

OFK Titograd - CSKA Sofija 0:0, prvi meč 0:4

sreda

Čihura - Fola 18.00, prvi meč 2:1

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar