KIN: Piksi slavi Zahavija!

Paulinjo het-trikom okrenuo Daljen.  Tri pobede domaćina u kineskoj Superligi.

Fudbal 16.07.2019 | 18:46
KIN: Piksi slavi Zahavija!
Gostujući timovi danas nisu imali šanse. Ruku na srce, svi su uspeli da dođu bar do jednog gola i to svi već nakon prvih 45 minuta igre, te time malo zakomplikuju situaciju na terenu, ali to je bilo sve. Protiv domaćina se danas jednostavno nije moglo.

U prvom duelu dana, Guangdžou R&F koji sa klupe predvodi naš Dragan Stojković-Piksi sa uspeo je da savlada Tjenđin Tedu i tako se probije u gornji deo tabele u kineskom šampionatu, 2:1.

Sve je počelo kao iz snova.Već u osmom minutu, Fan Jang je iz vida „ispustio“ Erana Zahavija, a kada ga je sustigao, mogao je samo da ga obori u kaznenom prostoru. Sudija je bio blag i nije se odlučio da ga isključi, već mu je dodelio samo žuti karton uz jedanaesterac za domaćina. Lopti je prišao igrač nad kojim je penal i skrivljen. I bio je uspešan. Eran Zahavi nije imao problema da savlada golmana Tjenđin Tede za 1:0.

Vodstvo nije dugo potrajalo. Na drugoj kontri je samo nekih desetak minuta kasnije viđena veoma lepa akcija gostujuće ekipe. Lako su fudbaleri Tjenđin Tede probili po desnoj strani terena, lopta je došla do Kaimu Ženga, koji je šutirao po zemlji dijagonalno i izjednačio rezultat.

Tu nije bio kraj golovima u prvom delu igre. Mnogo je bolje igrao Piksijev tim i vrlo brzo je ta inicijativa krunisana novim pogotkom. Strelac je ponovo bio Eran Zahavi, mada se može reći da je pola posla odradio Je Čungi odličnim pasom.

Golova u nastavku utakmice nije bilo, ali su se zato dobro dobro ispromašivali i jedni i drugi. Ruku na srce, mnogo bolje šanse viđene su ispred gola Tjenđin Tede i pravo je čudo kako dim Dejana Stojkovićanije trijumfovao ubedljivijim rezultatom.



Izuzetno interesantan duel odigrao je i „drugi“ Guangdžou protiv Daljena. Evergrande je dopustio gostima da dođe do prednosti, a potom ih je surovo dokrajčio.

Prvi gol pao je nakon kornera. Lopta je prvo pala na glavu Žu Ksjaojanga, koji ju je na drugoj stativi spustio na nogu Kin Šengu, a ovaj potom nije imao previše problema da savlada golmana domaće ekipe.

Tada na scenu stupa Paulinjo. U 27. minutu odlično je ispratio akciju njegove ekipe i u pravo vreme istrčao u prazan prostor i potom matirao golmana Daljena za izjednačenje. Rezultatom 1:1 otišlo se i na veliki odmor.

Napadi i jedne i druge ekipe ređali su se jedan za drugim i po povratku sa pauze. Pravo je čudo što sve do 83. minuta nismo videli novi pogodak. Par puta se do tada zatresao okvir gola, a golmani Evergrandea i Daljena danas su zaista bili na vrhunskom nivou.

Ipak, sedam minuta pred kraj utakmice viđena je velika „brljotina“ odbrane gostujuće ekipe. Paulinjo se bukvalno prišunjao sa leđa jednom od igrača Daljena, preoteo mu loptu i prosledio je u mrežu za veliko slavlje na stadionu.

Novi gol Evergrandea viđen je na početku nadoknade vremena. Promešali su odbranu Elkeson i Paulinjosjajnim duplim pasom, a na kraju je potonji bio taj koji je došao do pogotka i het-trika na ovoj utakmici.

A do kraja utakmice bilo je taman toliko vremena da se i Elkeson upiše u strelce. Viđena je nova konfuzija u odbrambenoj liniji Daljen Jifanga i fudbaleri gostujuće ekipi su bili gotovo nemi posmatrači odlične akcije koju su organizovali igrači Evergrandea. Na kraju, Brazilac je stavio tačku i postavio konačan rezultat, 4:1.



Zanimljivo je bilo i na poslednjoj utakmici, na kojoj je Šangaj Šenhua dočekao Henan. Već u prvom poluvremenu imali smo priliku da vidimo čak četiri gola, promašen penal i direktan crveni karton, pa prisutni gledaoci na stadionu nisu mogli da žale zbog odluke da ovaj meč pogledaju uživo.

Do vodstva su prvi došli domaćini preko Kim Šin-Voka u 17. minutu, a već u 36. minutu na semaforu je stajalo 2:0. Han Ksuan je skrivio penal i zaradio direktan crveni karton, a loptu je preuzeo ĐovaniMoreno. Inicijalni udarac je promašio, ali je do gola došao nakon odbitka.

Delovalo je da će Šangaj bez problema uspeti da sačuva prednost. Uz sasvim solidnih 2:0 imali su i igrača više, ali to očigledno nije mnogo uzdrmalo fudbalere Henana. U nadoknadi vremena, Karanga je uspeo da dođe do dva gola i time u potpunosti šokira igrače i navijače domaćeg tima.

U nastavku, Henan ipak nije izdržao i morao je da pruži ruku boljem rivalu danas. Čong Žen je u 64. minutu postigao pogodak i postavio konačnih 3:2.

KINA 1 – 18. KOLO

Utorak

Guangdžou R&F - Tjenđin Teda 2:1 (2:1)
Šangaj Šenhua - Henan 3:2 (2:2)
Guangdžou Evergrande - Daljen Jifang 4:1 (1:1)



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar