Ovo je i moja titula, boli me d*** od sjedenja!

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević, od nedavno član stručnog štaba Novaka Đokovića, gledao je vimbldonsko finale ispred televizora u svojoj teniskoj akademiji u Umagu. "Federer je odigrao taj-brejkove za ONU STVAR", kaže.

Tenis 17.07.2019 | 10:51
Ovo je i moja titula, boli me d*** od sjedenja!
Goran Ivanišević je postao jedan od retkih koji je osvajao Vimbldon i kao igrač i kao trener. Tokom najprestižnijeg turnira na svetu, Ivanišević je postao deo stručnog štaba Novaka Đokovića, zbog čega je Srbin pretpreo kritike u delu ovdašnje javnosti, a potom se radovao novom uspehu srpskog tenisera.

Zato Ivanišević sada ponosno kaže: "Biću bahat - ovo je i moja titula! I ne samo da prisvajam, nego ću i da stavim u biografiju pa neka sklanja onaj ko hoće, ja neću!".

Rekao je i da je Rodžer Federer u finalu odigrao briljantno, ali šta to vredi kad je taj-brejkove odigrao, kako to kaže Ivanišević "za onu stvar".

Mnogi su se pitali - gde je Ivanišević tokom finala Đokovića i Roždera Federera (bio je na tribinama u Vimbldonu na početku turnira)?.

"Gledao sam preko TV-a u svojoj trenerskoj akademiji u Umagu. I dosta dugo sam sedeo ispred televizora, još me zadnjica boli. Majko Isusova, štaje to bilo. Bolje što nisam bio tamo, ovde sam mogao lepo da govorim šta god želim, a tamo bih morao da budem pristojan", rekao je u svom stilu Ivanišević "Sportskim novostima".

Prisetio se četvrtfinala Marina Čilića i Federera u Vimbldonu pre tri godine, kada se baš nervirao.

"Taj meč me baš doslovno ubio, Marin je imao tri meč-lopte, dominirao i na kraju izgubio. Ali, eto, sada se vratilo. Razmišljao sam malo i o tome kad sam vidio Ljubinu (Ivan Ljubičić) facu na one dve meč-lopte Federera. Kažem ja sebi: 'Pa vidi, moglo bi to nekako da se vrati'. I vratilo se. Neverovatno, ne mogu da verujem. Gledao sam Ljubu kako sedi tamo, video sam da ni on više ne može", priča osvajač Vimbdlona 2001. godine.

O finalu Đokovića i Federera, Ivanišević je rekao:

"Ovo ti je savršen primer da je*** lepotu i je*** onoga ko je bolji, ako na kraju ne dobije meč. Znači, Federer je odigrao briljantan meč, bio je bolji u svakom segmentu igre, osim što nije dobio meč. Stvarno je odigrao tri taj-brejka za 'onu stvar'. I tu se vidi koliko je Novak jak u glavi. Kad je trebalo, glava je presudila. Ne igraš najbolje, ne igraš ni blizu najboljeg, ovaj s druge strane taktički sve odigra čudesno i izgubi meč. Neverovatno! Federeru će biti teško da se oporavi od ovoga. Ovo je lagani šok za sve".

Na Federerovu izjavu da se vratio i posle onog izgubljenog finala protiv Rafaela Nadala iz 2008. godine, pa će i posle ovog, Ivanišević ima opasku:

"Može on to da uporedi sa čim god hoće, ali već je video 21. grend slem u kućici, a Noleta će sada biti jako teško dobiti. Odleteće još više, kao da mu neko stavi dve rakete, znaš već gde".

Upitan da li ovo računa kao svoj drugi trenerski grend slem, posle onog sa Marinom Čilićem na US Openu 2014. godine, Ivanišević je odgovorio:

"Vidi, bio sam tamo kad je (Novak) upisao prve tri pobede, onaj Hurkač u 3. kolu je bio malo teži meč, ali taj mali će biti dobar. Znači, bio sam na treninzima, bio sam na mečevima u prvoj nedelji. Druge nedelje sam sve vreme bio na telefonu, pričao sam sa svima. Neću biti bahat, ali ću ga svejedno staviti u kućicu. Ustvari, biću ovaj put bahat. Staviću ga u biografiju, pa neka ga neko miče ako hoće. Ja neću da ga mičem. Mislim da sam jedan od retkih koji je Vimbldon osvojio kao igrač i kao trener. Nema ih puno, Beker sigurno, nisam siguran za Rošea, Edberg nije". 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar