Kup EHF: Borac m:tel protiv Olimpijakosa!

Klubovi iz BiH saznali imena rivala u rukometnim evro-takmičenjima, Kupu EHF i Čelendž kupu. Sloga u Bjelorusiji, Vogošća protiv prošlogodišnjeg rivala Borca, litvanske Švijese.  EHF Čelendž kup: Bjelorusi rivali dobojskoj Slogi! Daleko putovanje je pred rukometašima iz Doboja. "Dostojno ćemo predstaviti Doboj i Republiku Srpsku u ovom takmičenju", kaže za MONDO predsjednik Sloge Vojislav Rađa.

Ostali sportovi 16.07.2019 | 18:27
Kup EHF: Borac m:tel protiv Olimpijakosa!
Rukometaši banjalučkog Borca u prvom kolu Kupa EHF igraće protiv grčkog šampiona Olimpijakosa, odlučeno je na današnjem žrijebu koji je održan u Beču.

"Crveno-plavi" prilikom žrijeba nisu bili u grupi povlaštenih timova, pa su za rivala izvukli jednog od najjačih rivala.

"Grci su uvijek nezgodan protivnik. Znaju igrati rukomet, a u to smo se uvjerili prije dvadesetak godina, kada smo igrali protiv Kilkisa. Igrali smo tada dva veoma teška meča, sa mnogo povrijeđenih igrača, s obzirom da Grci igraju veoma grubo. Ali, tu smo da uzvratimo istom mjerom i pokušamo proći dalje", rekao je za MONDO Vladimir Branković, direktor Borca m:tel.

Prvi meč na rasporedu je 31. avgusta ili 1. septembra u Atini, dok je revanš susret zakazan sedam dana kasnije u Banjaluci.

"Teško je u ovom trenutku reći nešto konkretnije. Skautiraćemo im ekipu, vidjeti kako su odradili prelazni rok, a sigurni smo da raspolažu s mnogo novca, s obzirom da sarađuju sa fudbalskim klubom. Svakako da nisu vanzemaljci, tako da idemo da se nadigravamo s njima", dodao je Branković.

Atinjani su protekle dvije sezone osvajali šampionsku titulu i kup u Grčkoj, a prošle sezone eliminisani su u drugom kolu EHF Kupa od hrvatskog Neksea.

Pobjednik duela Borac m:tel - Olimpijakos u drugom kolu kvalifikacija igraće protiv rumunske Politehnike iz Temišvara (5/6. i 12/13. oktobar).

EHF ČELENDŽ KUP

Rivale u drugom kolu EHF Čelendž kupa dobili su Sloga i Vogošća.

Dobojlije će odmjeriti snage sa bjeloruskom Mašekom, dok će Vogošća igrati protiv litvanske Švijese, kluba koji je prošle godine u istom takmičenju eliminisao banjalučki Borac.

Mečevi su na programu 5/6. oktobra, odnosno 12/13. oktobra. Treći bh. predstavnik, Gračanica, u takmičenje se uključuje od trećeg kola, a rivala će saznati na žrijebu 15. oktobra.

EHF Čelendž kup: Bjelorusi rivali dobojskoj Slogi! Daleko putovanje je pred rukometašima iz Doboja. "Dostojno ćemo predstaviti Doboj i Republiku Srpsku u ovom takmičenju", kaže za MONDO predsjednik Sloge Vojislav Rađa.

Dobojska Sloga u drugom kolu EHF Čelendž kupa igrače protiv bjeloruske ekipe Mašeka iz Mogiljeva, odlučeno je današnjim žrijebom u Beču.

Prvi meč 5. ili 6. oktobra igra se u Bjelorusiji, dok je revanš sedam dana kasnije u Doboju.

Svakako da u Slogi ne mogu pretjerano biti zadovoljni ishodom žrijeba, prije svega zbog udaljenosti rivala sa kojim će igrati, a samim tim i finansijskih troškova koje će klub imati kako bi otputovao u Bjelorusiju.

"Moramo se upoznati sa protivnikom, pa je još rano donositi neke prognoze u vezi sa rezultatom. Možda smo mogli dobiti nekog bližeg rivala, ali žrijeb je takav kakav je. Spremićemo se što bolje možemo u nadi da ćemo izboriti plasman u narednu rundu takmičenja", istakao je za MONDO Vojislav Rađa, predsjednik Dobojlija.

Banjalučki Borac m:tel prošle sezone za rivala u EHF Čelendž kupu imao je azerbejdžanski Baku, sa kojim je uspio postići dogovor da oba meča budu odigrana u "Boriku".

Rađa ističe da Sloga vjerovatno neće tražiti takvo rješenje.

DAME

Danas je održano žrijebanje EHF Čelendž kupa i u ženskoj konkurenciji. Hadžići će igrati protiv Madeire iz Portugalije, a Krivaja sa Makabijem iz Tel Aviva.

"Održaćemo sastanak Uprave kluba, razgovaraćemo i sa predstavnicima grada, pa ćemo vidjeti. Nije nam u interesu da igramo samo u Doboju, tako da mislim da ćemo jedan meč igrati u Bjelorusiju, a jedan kod nas, odnosno onako kako je to žrijebom odlučeno."

Ono što je najvažnije, Sloga se nakon višegodišnje pauze vraća u Evropu.

"Sloga ima turbulentan period iza sebe i koliko-toliko izašli smo iz problema koji su nas zadesili. Klub se 99 odsto finansira iz budžeta grada i vrlo je teško za Doboj u ovom vremenu da odvoji sredstva da bi klub napravio vrhunske rezultate. Mi smo uspjeli da se stabilizujemo, izborili smo mjesto u Evropi i nadam se da ćemo dostojno predstavljati Doboj i Republiku Srpsku u ovom takmičenju. Isto tako, vjerujem da ćemo i od republičkih organa imati podršku, jer smatram da je Sloga to zaslužila", zaključio je prvi čovjek Sloge.

Litvanska Švijesa ponovo stiže u BiH! Litvanci, koji su prošle sezone gostovali banjalučkom Borcu, u drugom kolu EHF Čelendž kupa sada će igrati protiv Vogošće.

Današnjim žrijebom EHF Čelendž kupa odlučeno je da rukometaši Vogošće u drugom kolu igraju protiv litvanske Švijese, kluba koji je prošle sezone u osmini finala istog takmičenja bio rival banjalučkom Borcu.

"Crveno-plavi" da su slavili u oba meča, prvo 29:16 u Vilnjusu, a zatim 23:22 u svom "Boriku".

Prvi meč Vogošća će 5. oktobra igrati u Vilnjusu, dok je revanš sedam dana kasnije.

"Možemo biti zadovoljni žrijebom. Prošle sezone Borac m:tel uspio je, možemo tako reći, lagano da ih eliminiše sa dvije pobjede, tako da nam to daje za pravo da ćemo i mi proći. Otežavajuća okolnost je da nas čeka daleko putovanje i veliki troškovi, ali riješićemo i to", rekao je za MONDO predsjednik Vogošće Fetah Kadrić.

Prvi čovjek Vogošćana uvjeren je da će sve potrebne informacije dobiti od Banjalučana, što će im i te kako olakšati pripremu ovog dvomeča.

"Protivnika u ovom trenutku ne poznajemo. Pokušaćemo od naših sportskih prijatelja iz Banjaluke da dobijemo što više podataka, jer, iako to djeluje daleko, 5. oktobar je blizu. Vrlo brzo će vrijeme proći, tako da moramo biti spremni", istakao je Kadrić, dodavši da će u klubu razmisliti da, zavisno od kalkulacija troškova, Litvancima ponude da obje utakmice budu odigrane u Vogošći ili Vilnjusu.

"Stanje u bh. rukometu je nažalost takvo da moramo razmišljati i o cijenama putovanja i svemu ostalom što ide uz to", zaključio je Kadrić.

Dodajmo i da je Sloga iz Doboja saznala rivala. Biće to bjeloruska ekipa Mašeka. Treći bh. predstavnik, Gračanica, u takmičenje se uključuje od trećeg kola, a rivala će saznati na žrijebu 15. oktobra.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neso

16.07.2019 22:50

Kaze Radja da ce dostojno predstaviti Rs, Jel Sloga ne predstavlja BIH kao Vogosca i Borac?

ODGOVORITE