Đorđević pozvao Jovanovića umjesto Kuzmića!

Promena na spisku reprezentacije Srbije.  Kuzmića menja Jovanović! Zbog dobro poznate situacije oko nesreće koju je doživeo Ognjen Kuzmić, u reprezentaciju Srbije pozvan Nikola Jovanović.

Košarka 16.07.2019 | 17:11
Đorđević pozvao Jovanovića umjesto Kuzmića!
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević morao je da reaguje i da napravi prinudnu izmenu na spisku igrača za Svetsko prvenstvo u Kini.

Nažalost, zbog saobraćajne nesreće u kojoj je teško povređen Ognjen Kuzmić, Đorđević je morao da nađe zamenu za visokog centra Crvene zvezde.

Na spisak reprezentativaca uvršteno je ime Nikole Jovanovića, košarkaš crveno-belih, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Trentu.

Radi se o igraču Crvene zvezde koji je prošle sezone bio pozajmljen italijanskom Trentu. Videćemo da li će Jovanović imati mesta u timu Zvezde za narednu sezonu.

Đorđević na poziciji pet ima Nikolu Jokića, Nikolu Milutinova, Miroslava Raduljicu i Bobana Marjanovića. Sada i Nikolu Jovanovića. Jovanović je bio na širem spisku selektora Đorđevića, nije se našao na spisku od 18 igrača, ali spletom okolnosti sada je tu i sigurno je da će dati sve od sebe da se izbori za što bolju poziciju.

Pripreme reprezentacije počinju okupljanjem u četvrtak u 13h u Kraun Plazi. Đorđević će na spisku imati 18 igrača. I tada će biti odrađen prvi zvanični trening. S tim što će NBA igrači početi sa treninzima 3. ili 4. avgusta zbog pravilnika NBA.

Reprezentacija 21. jula ide put Kopaonika, na bazične pripreme, gde naši najbolji igrači ostaju do 4. avgusta. 

Pravo sa planine, nacionalni tim ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca. Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske. Tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će naši momci već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Naš nacionalni tim 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini. U grupi sa našim reprezentativcima su i Italija i Filipini.

NBA liga dozvoljava svojim igračima da provedu samo 28 dana na kolektivnim treninzima. Zbog ovog pravila, Đorđević u prve dve nedelje rada neće moći da računa na Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića, a izvesno i na Marka Gudurića, koji je pred potpisom za Memfis Grizlise.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Uaaaaaa

16.07.2019 15:35

Jedini čovek iz Sveta košarke koji nije javno uputio reči podrške Kuzmiću koji je u komi u šok sobi u Urgentnom centru. Podršku su pružili mnogi igrači, EL klubovi i GSW iz NBA, samo selektor nije našao vreme, ali je pozvao drugog igrača bez da pomene podršku što bi bilo ljudski. Bio si selektore veliki igrač, ali nema u tebi čojstva.

ODGOVORITE