Priča: Živci od titanijuma...

Ili što bi Muta Nikolić rekao "Sve je to normalno" - prelomni trenuci epskog finala Vimbldona. . .

Tenis 15.07.2019 | 22:45
Priča: Živci od titanijuma...
Ako je iko ikada i sumnjao u psihičku snagu, stabilnost Novaka Đokovića danas je mora da odustane od toga. Mir, staloženost i ledeni pogled i pored mnogo muka tokom pet sati epskog odmeravanja u finalu Vimbldona sa Rodžerom Federerom, nisu ga napuštali. Najduže finale u istoriji najprestižnijeg teniskog takmičenja bilo je puno teških prelomnih trenutaka, a mi smo izvukli one koje najbolje pokazauju da Srbin ima ne čelične, već živce od titanijuma. Kao da nije naš...

* Nakon slabog otvaranja meča i mnogo muke, bez ijedne prilike za brejk, nekako se Nole probio do taj-brejka. Prvi je stigao do mini-brejka, ali je Fedeks ubrzo uzvratio, a onda i poveo sa 5:3. Ali tada je na scemu stupi hladnio Srbin, ubrzo je izjeednačio i došao do set lopte koju je odmah prigrabio. Ruku na srce, Švajcarac je bio bolji u prvom delu finala, ali je Nole pokazao zašto je prvi na svetu.

* Dva sata igre prošlo je u finalu i skoro tri seta, a Novak nije imao NITI JEDNU brejk priliku. To dovoljno govori o dešavanjima na Centralnom terenu u to vreme. Odmah na početku drugog taj-brejka finala Đoković je napravio mini-brejk, a ubrzo je usledio i drugi. Uspeo je Rodžer da vrati jedan, ali to je bilo to. Ponovo živci od titanijuma.

* Brejk Federera za 8:7 u petom setu. Delovalo je da je gotovo i da je Švajcarac po deveti put šampion Vimbldona. Ali, ne lezi vraže... Napravio je sebi Đoković problem, pošto je od 30:0 dozvolio Švajcarcu da dođe do 30:40 i brejk lopte, koju je ovaj iskoristio. Ali, Novak ne bi bio najbolji na svetu, a možda i u istoriji da je dopustio da mu pehar tek tako ode nakon mnogo muke. Odmah je rebrejkovao Švajcarca spasavši dve vezane meč lopte. Verovatno najuzbudljivi deo ovog neverovatno uzbudljivog boja.

* Nole je na jedvite jade obezbedio super taj-brejk! Bilo je 40:0, ali se Federer ponovo prišunjao i došao do četiri uzastopna poena, te brejk lopte. Protestvovao je naš teniser, jer je Švajcarac malo kasno tražio čelendž, publika je počela i da zviždi, a to je Novaku dalo dodatnu snagu da uzme ovaj gem! On se nakon toga iskobeljao, Fedeks ponovo došao do brejk lopte nakon što je Đoković prekinuo poen uveren da je bio aut, a nije bio, ali Federer ni tu šansu nije iskoristio. Uzeo je Đoković tri uzastopna poena i stavio tačku na ovaj ludi, ludi gem.

* Super taj-brejk Đoković je odigrao, kao i prethodna dva taj-brejka majstorski, hladno i ubitačno. Fedeksnije imao šanse, titula je završila u Novakovim rukama. NEVEROVATNO!



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar