Mark Valijente otpisan u Partizanu!

Vraća se u Španiju? Španski defanzivac Mark Valijente mogao bi da se vrati u španski fudbal. Za njega zainteresovana dva kluba iz Segunde (druga liga).

Fudbal 14.07.2019 | 19:56
Mark Valijente otpisan u Partizanu!
Iako ima ugovor na još godinu dana ugovor sa Partizanom, 32-godišnji Mark Valijente nije ni prošao pripreme prvog tima crno-belih za nastupajujuću sezonu.

Trener Savo Milošević i njegovi saradnici nisu videli Valijentea u svojim planovima za naredni period, iako je učenik Barselonine škole fudbala bio gotovo standardan u zadnjoj liniji tima minule sezone.

Valijente je došao u mandatu Miroslava Đukića, koji ga je poznavao iz dana na Pirinejima, a jedno vreme bio je nezamenljiv u startnoj postavi Partizana, da bi prikupio 41 nastup u svim takmičenjima. Međutim, u finišu sezone je "ispao" iz tima, pre svega zbog manjih zdravstvenih problema (operacija zuba), a potom ga je iz tima "istisnuo" Bojan Ostojić, koji je posle odlučujućeg gola u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, dobio i novi ugovor.

U međuvremenu, Partizan je doveo još nekoliko igrača na poziciji štopera - Dominika Dingu i Igora Vujačića, uz "starosedeoce" - pomenutog Ostojića, Strahinju Pavlovića (za koga se još ne zna da li ostaje), a otišao je Svetozar Marković (Olimpijakos). Na poziciji štopera može da odigra i Nemanja R. Miletić.

Prema informacijama iz Španije, mirni i tihi Valijente, kome su navijači Partizana nadenuli nadimak "Komandant Mark" (po istoimenom junaku jednog stripa), mogao bi da se vrati u španski fudbal. Za njega su zainteresovana dva drugoligaša - Sporting Hihon i Ueska, a informacije iz Španije govore da je trenutno bliži klubu iz Hihona.

Ako se ovo ostvari, Valijente bi posle pune četiri godine ponovo zaigrao u španskom fudbalu. Nakon što je fudbal naučio u Barseloni, gde se izgradio, otišao je u Sevilju (najpre u B tim, potom je bio i prvotimac), a posle Sevilje pet godina je nosio dres Valjadolida. Od 2015. godine je igrao u inistranstvu (Izrael, Belgija, Srbija).

Imao je svetlih trenutaka u Partizanu španski štoper Mark Valijente, ali u finišu prolećne sezone, posle serije povreda, izgubio je mesto startera. Nije se našao ni na spisku putnika za pripreme u Sloveniji, što je bio jasan znak da će nekadašnji đak Barsine škole fudbala napustiti Humsku. Iskusni defanzivac ima još godinu dana ugovora sa srpskim osvajačem kupa, ali će vrlo brzo pronaći novi klub.

Prema pisanju lokalnih medija Mark Valijente je u ozbiljnim pregovorima sa Sportingom iz Hihona. Detalji za sada nisu poznati, ali štampa ističe da bi dolazak momak iz Granoljerosa predstavljao veliko pojačanje za tim čiji član je i Uroš Đurđević.

Sporting je prošlu sezonu završio na devetom mestu Segunde, a u narednoj imaju ambiciju da konačno probaju da se domognu španske elite. Za takav poduhvat su im potrebna pojačanja, i čini se da su se odlučili za iskustvo Marka Valijenta.

Pre Partizana Valijente je igrao za belgijski Eupen, Makabi iz Haifa, zatim Valjdolid pod komandom Miroslava Đukića. Fudbalsku azbuku naučio je u La Masiji i bio kapiten generacije za koju je igrao i Lionel Mesi.

- PRELAZNI ROK -

DOŠLI: desni bek Periša Pešukić, levi bek Rajko Brežančić, štoperi Dominik Dinga i Igor Vujačić, ofanzivac Aleksandar Lutovac, napadač Umar Sadik. koji je došao na pozajmicu iz Rome. 

VRAĆENI SA POZAJMICE: Nemanja Stevanović, Sejduba Suma, Ognjen Ožegović...

OTIŠLI: Svetozar Marković (Olimpijakos).

ZAVRŠIO KARIJERU: Saša Ilić.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar