HRV: Dinamu i Superkup!

Superkup se posle pet godina vratio u Hrvatsku: Evrogol Gojaka za novi pehar na Maksimiru! Dinamo savladao Rijeku sa 1:0.

Fudbal 14.07.2019 | 14:20
HRV: Dinamu i Superkup!
Ako se po jutru dan poznaje, ona Rijekina titula iz 2017. još neko vreme će ostati jedina u kojoj na tronu hrvatskog fudbala nije bio Dinamo. Modri su i u novu sezonu ušli na trijumfalan način, pošto su u borbi za Superkup savladali baš Rijeku sa 1:0 i uneli novi trofej na Maksimir.

Zanimljivo, hrvatski Superkup se igrao prvi put posle pet godina, jer tačno toliko Hrvatska nije imala različitog šampiona i osvajača Kupa. Ali to što je Rijeka lani uzela jedan pehar ne znači da je ojačala toliko da može da ugrozi apsolutno hegemoniju Dinama.

Bez obzira na to što su domaćini bili oslabljeni neigranjem nekoliko bitnih igrača, pre svih Danija Olmakoji ovog leta izvesno ide sa Maksimira i to kako se očekuje za obešećenje od oko 40.000.000 evra. Samo se čeka da se vidi da li će španski as u Nemačku (Bajern) ili Englesku (Liverpul i Totenhem)-

U takvim okolnostima Rijeka je pružila dostojan otpor, ali Zagrepčani su ipak bili bolji. Nek je i za taj jedan gol, svakako bolji. A i tol je bio vredan pažnje. Mladi Amer Gojak (22), inače reprezentativac BiH, sjajno se snašao na 15 metara od protivničkog gola i iz okreta loptu o prečku zakucao u mrežu za ispostavilo se jedini pogodak na meču.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar