KIN: Hulk i Oskar pogađali za trijumf Šangaja!

Đijangsu crveneo! Domaći se nisu osladili u subotnjim utakmicama 17. kola kineskog šampionata.

Fudbal 13.07.2019 | 20:40
KIN: Hulk i Oskar pogađali za trijumf Šangaja!
Očajnoj formi Đijangsua izgleda da nema kraja. agonija je produžena danas protiv veoma motivisanog Šangaja. Gostujući igrači su potpomognuti greškama veoma zbunjenog domaćina danas došli do veoma važnog trijumfa, kojim su se ponovo približili na svega dva boda od vodećeg Peking Guoana i zaseli na treće mesto na tabeli, 0:3.

Već od samog starta utakmice bilo je jasno da se Đijangsuu nikako ne piše dobro. Šangaj je izborio korner koji je izveo Oskar. Brazilac je izvanredno centrirao i pronašao Hulka u kaznenom prostoru, koji je bez ikakvih problema prosledio loptu u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije, delovalo je da su sve lađe potonule za domaćina. Je Čongkiju je užasno startovao na protivnika i otvorenim đonom išao pravo u lice protivničkom fudbaleru. Mark Klatenburg nije imao nikakvu dilemu i Đijangsu je meč morao da nastavi sa desetoricom igrača na terenu.

U 17. minutu Šangaj je došao do novog gola. Hulk se odlučio na udarac sa ivice kaznenog prostora, golman Gu je loptu samo uspeo da skrene na nogu Žanga Veija, koji je imao lak zadatak da duplira prednost svoje ekipe. Tim rezultatom ujedno se otišlo i na odmor.

Nekoliko minuta po povratku sa pauze, viđen je i treći pogodak. Šangaj je krenuo u kontru, koju brojčano oslabljeni fudbaleri Đijangsua nisu uspeli u potpunosti da isprate. Lopta je tako došla do Oskara, koji je sa ivice kaznenog prostora šutirao u dalji ugao gola i pogodio. Hulk mu je uzvratio za asistenciju iz drugog minuta, pošto je upravo on pronašao Oskara na desnoj strani.

Do kraja meča nisu viđeni golovi, ali jeste još jedan crveni karton. Ksije Pengfei je bez gotovo ikakve potrebe otvorenim đonom startovao na Oskara, a sudija Mark Klatenburg koji je bio odlično postavljen mogao je samo da mu pokaže put ka svlačionici.



U drugom meču dana, Peking Ženhe nije uspeo da dođe do zlata vrednih bodova protiv Vuhana, te je time seriju poraza produžio na pet utakmica.

Ni na ovom meču domaćini nisu uspeli da kompletni završe utakmicu. Već od 26. minuta je tako Ženhe morao da igra sa igračem manje zbog isključenja Vana Huilanga.

Kazna je usledila pred sam kraj poluvremena, a mrežu je zatresao još jedan Brazilac koji je karijeru odlučio da nastavi u Kini, Leo Baptistao. Vuhan je do kraja meča samo uspeo da potvrdi pobedu, pošto je sa bele tačke pogodio i Žan Kuasi za konačnih 0:2.

Utakmicu sa najviše golova odigrali su Tjenđin Tjanhai  i Šenžen, a na kraju je viđena podela bodova (2:2). Zanimljivo, bio je ovo jedini susret danas na kojem nije viđen crveni karton.

Poveli su gosti preko Džona Merija u 31. minutu utakmice, ali je odgovor stigao u poslednjim trenucima prvog poluvremena preko Renatinja.

Delovalo je da će domaćini preuzeti glavnu reč na terenu, pošto su odmah po startu drugog poluvremena poveli golom Jao Junšenga. Ipak, Džon Mari je u 79. minutu uspeo da po drugi put uvede meč u egal, te time konačno i donese bod svojoj ekipi.

KINA 1 - 17. kolo:

Sreda
Peking Guan - Čungćing 4:1 (1:1)

Četvrtak
Tjenđin Teda - Guangdžou Evergrande 0:3 (0:1)

Petak
Hebei - Šangaj Šenhua 2:1 (0:1) 
Henan - Šandung 3:2 (2:0) 
Dalijen - Guangdžou R&F 3:2 (1:1) 

Subota
Peking Ženhe - Vuhan Zal 0:2 (0:1)
Đijangsu - Šangaj SIPG 0:3 (0:2)
Tjenđin Tjanhai - Šenžen 2:2 (1:1)



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar