Na šta je spao igrač od 160.000.000 evra?!

Nijedna ponuda nije stigla za Kutinja! Barselona u potencijalnom problemu. . .

Fudbal 14.07.2019 | 10:32
Na šta je spao igrač od 160.000.000 evra?!
Ulazni transfer Antoana Grizmana u Barselonu otvorio je izlazna vrata za nekoliko fudbalera kako bi se nadomestili finansijski gubici, a prvi među njima je Filipe Kutinjo.

Brazilac se ovih dana najviše dovodi u vezu sa Pari Sen Žermenom i to kao deo multimilionske operacije vraćanja Nejmara iz Pariza u Kataloniju, a još od kraja prošle sezone viđen je kao višak u timu Ernesta Valverdea. Samo godinu i po dana pošto je stigao iz Liverpula po ceni od 160.000.000 evra (120.000.000 obeštećenje + 40.000.000 evra bonusi).

Kutinjo ovih dana nije ni na nebu, ni na zemlji. Posle osvajanja Kopa Amerika sa Brazilom Kutinjo se polako vraća u realnost koja nije nimalo prijatna za njega. Od prvog dana selidbe na stadion Kamp Nou osetio je na svojim leđima pritisak koji ga je igrački „ubio“ i zbog čega je došao u situaciju da mu publika zviždi i negoduje svaki put kada primi loptu ili uradi nešto pogrešno. Osetio je tu gorčinu u svojim ustima, a navodno je zbog toga odlučio i sam da je za njegovu karijeru najbolje da sreću potraži na drugom mestu.

Trenutno se nalazi na odmoru sa lepšom polovinom, ali i sa najbližim prijateljima Robertom Firminom i Fernandinjom i njihovim suprugama. Navodno, u jednom elitnom naselju u Rio de Žaneiru Kutinjorazmišlja o daljim koracima u karijeri, ali realnost nije nimalo blaga prema njemu. Naime, Mundo Deportivo tvrdi da Barselona za sve ovo vreme još nije dobila nijednu konkretnu ponudu za Kutinja! Iako su se u vezu s njim pored PSŽ dovodili i Mančester junajted i još neki klubovi iz Liga petice.

Njegov agent je nedavno govorio za brazilske medije o Kutinjovoj poziciji u timu i čvrsto je branio svog klijenta, uz tvrdnju da Brazilac neće nigde do kraja njegovog ugovora s Barsom koji traje do juna 2023. godine.

Problem je u tome što je konkurencija previše jaka i u veznom redu i ofanzivije, jer je uz Grizmana ekipu pojačao i Frenki de Jong iz Ajaksa. Viđen kao Inijestin naslednik, Kutinjo je u prethodnih 18 meseci survao karijeru u provaliju. Mančester junajted je i dalje zainteresovan, ali on navodno ne želi da obuče dres Crvenih đavola, pošto ipak ima status idola na Enfildu. Barselona će morati da se reši njegove plate od 13.500.000 evra, a posle dovođenja Grizmana verovatno će se ozbiljnije posvetiti ovom izlaznom transferu. Pogotovo ako je u planu da se angažuje i Nejmar.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar