Siniša Mihajlović: Imam leukemiju i pobijediću je!

"Sedeo sam danima i plakao. Život mi je prolazio pred očima. Ali to nisu suze od straha", rekao je srpski stručnjak i najavio borbu sa teškom bolešću. Ostaje trener Bolonje! Miha, pobijedi: "Ovo je samo još jedan slobodan udarac!" Pred Sinišom Mihajlovićem je borba protiv opake bolesti. Za tu bitku je spreman, a uz njega je ogroman broj prijatelja, poštovalaca, fanova. . .

Fudbal 13.07.2019 | 19:24
Siniša Mihajlović: Imam leukemiju i pobijediću je!
Siniša Mihajlović izašao je pred italijanske novinare i saopštio tešku vest - da boluje od leukemije.

Legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala, došao je početkom leta na pripreme Bolonje (koju je tokom proleća spektakularno sačuvao u ligi) i osetio slabost, za koju je isprva pomislio da je grip, groznica...

Nažalost, situacija je bila mnogo teža.

"Videli smo anomalije u koštanoj srži i posle detaljnih testova shvatili smo da je u pitanju leukemija", rekao je klupski lekar Bolonje na konferenciji na kojoj je bio zajedno sa Mihom i direktorom kluba, Valterom Sabatinijem.

Mihajlović je objasnio da je okupio predstavnike medija da bi od njega lično čuli u kakvoj je situaciji. Zamerio je novinaru lista "Korijere delo Sport" što je to objavio u subotu ujutru i emotivno priznao da mu isprva nije bilo lako.

"Plakao sam danima. Život vam prolazi pred očima u tim trenucima. Ali, poštujem bolest i suočiću se sa njom hrabro. Gledaću je u oči, kao što sam uvek i radio. Ne mogu da dočekam da odem u bolnicu i da počnem borbu. Bolest je agresivna, ali je pobediva. Objasnio sam to i svojim igračima. Bilo je suza i dok sam njima govorio situaciju", rekao je srpski stručnjak i bivši selektor "orlova".

Ostaje na klupi Bolonje!

Sabatini je potvrdio da će Mihajlović i dalje biti šef stručnog štaba italijanskog kluba. "Reći ću to jasno - Siniša ostaje trener Bolonje!", izjavio je on.

Čuveni levonogi "bombarder" Vojvodine, Crvene zvezde, Sampdorije, Lacija i reprezentacije SR Jugoslavije počeće lečenje u utorak. Očekuje ga "agresivna terapija", za koju je spreman.

"Siguran sam da ste svi mislili da sam jedan od poslednjih koji bi mogao da se razboli. Treniram, veliki sam i jak. Bio sam na testovima 28. februara i sve je bilo u redu. Trenirao sam svakog dana do maja, putovao sam svuda, igrao sam fudbal, veslao... Nisam osećao umor, ni bol. Sve je bilo normalno", rekao je Miha o danima i periodu uoči bolesti.

Takođe, poslao je i nekoliko važnih poruka svima.

"Moj otac je umro od raka, pa sam redovno odlazio na testove. Da nisam bio na testu, simptomi se ne bi pokazali još godinu dana. Niko od nas ne bi trebalo da misli da je nepobediv. Svi mislimo da se to neće dogoditi baš meni, ali kada se dogodi, onda je to baš jak udarac. Onda se samo nadate da ste sve predvideli na vreme, jer postoji velika razlika da li to otkrijete posle dva meseca ili posle godine", rekao je Mihajlović, spreman i motivisan da vodi još jednu veliku bitku.

"Ništa u životu mi nije poklonjeno. Morao sam da se borim za sve. Boriću se i sada", dodao je on.

Miha, pobijedi: "Ovo je samo još jedan slobodan udarac!" Pred Sinišom Mihajlovićem je borba protiv opake bolesti. Za tu bitku je spreman, a uz njega je ogroman broj prijatelja, poštovalaca, fanova...

"Stiglo mi je 500, 600 poruka i izvinjavam se jer nisam mogao da odgovaram", rekao je Siniša Mihajlović u subotu, dok je na konferenciji za novinare u Bolonji saopštavao da boluje od leukemije.

Srpski stručnjak u utorak će početi "agresivnu terapiju", a uz sebe ima "vojsku saboraca".

Nedugo posle konferencije za novinare, poruku podrške poslali su mu klubovi u kojima je igrao i u kojima je bio trener - Lacio, Inter, Torino, Roma...

"Zajedno smo mnogo osvojili. Zajedno smo s tobom i u ovoj bici!", objavio je Lacio.

Oglasila se i Crvena zvezda, porukom da su svi zvezdaši uz člana najslavnije generacije crveno-belih.

Fudbalski savez Srbije je takođe poslao najbolje želje, kao i podršku treneru i njegovoj porodici.

Siniši Mihajloviću želimo uspešan oporavak uz maksimalnu podršku njemu i njegovoj porodici. Siniša, pobedi, uz tebe smo!

"Napred Siniša! Ljudi Granate su uvek sa tobom! Mislimo na tebe sa ljubavlju. Srećno!", poruka je koju je poslao italijanski milijarder, Urbano Kairo, vlasnik Torina.

Takođe, podršku je iskazao još jedan bivši Mihin saradnik - gazda Sampdorije Masimo Ferero. "Tvoja snaga je tvoj osmeh. Uvek uz tebe. Da zajedno pobedimo!"

Poruku je napisao i prvi golman Italije, čuvar mreže "Azura" i Milana, Đanluiđi Donaruma. Upravo mu je Mihajlović 2015. prvi pružio šansu da igra...

"Naučio si me da nikad ne odustajem. Sada je tvoj red! Ti si jači, pobedićeš. Uz tebe sam, Mister!" .

Među prvima je reagovao i Mihajlovićev zemljak - Srbin i takođe rođeni Vukovarac, Milan Mačvan.

I čuveni srpski košarkaš napisao je sjajnu poruku...

Velika podrška za idola iz detinjstava koji mi je pokazao kojim putem treba da se ide do uspeha,verujem da će ovo biti samo još jedna utakmica, jedan slobodan udarac,korner ili klizeći start koji će uspešno izvesti NAŠ Siniša Mihajlovic

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Посматрач

13.07.2019 17:44

Пуна подршка легенди српског фудбала.

ODGOVORITE