Mihajlović prekida karijeru zbog teške bolesti?!

Srpski fudbalski stručnjak Siniša Mihajlović će prekinuti trenersku karijeru zbog teške bolesti.  Nadamo se da nije tačno: Grande Siniša mora na lečenje! "Korijere delo sport" objavio je da će srpski trener možda morati da napusti klupu Bolonje kako bi ušao u borbu sa ozbiljnom bolešću.  Tužne vesti sa Čizme. . .

Fudbal 13.07.2019 | 09:54
Mihajlović prekida karijeru zbog teške bolesti?!
Šokantna vest stiže iz Italije!

Siniša Mihajlović (50) je ozbiljno bolestan i možda će morati da se povuče sa klupe Bolonje kako bi se u potrebnoj meri posvetio lečenju!

"Korijere delo sport" ne navodi kakva je bolest u pitanju, ali piše da je Mihajlović posle nedavno obavljenih testiranja dobio instrukcije lekara da "započne agresivan tretman".

Takva konstrukcija navodi na zaključak da se radi o jednoj od najopakijih dijagnoza, ali sačekajmo da se srpski stručnjak tokom dana sam oglasi saopštenjem ili održi konferenciju za novinare.

Miha je polovinom prošle sezone preuzeo ekipu Bolonje kada se nalazila u zoni ispadanja iz Serije A i uspeo da je dovede čak do 10. mesta.

Potom je drugi put u karijeri pominjan kao potencijalni trener Juventusa, ali je na kraju produžio ugovor sa crveno-plavima do juna 2022.

Ipak, ako se jutrošnja vest pokaže tačnom, a nadamo se, molimo, držimo palčeve... da neće biti tako, najverovatnije će doći do rastanka sa Bolonjom i privremenog povlačenja Siniše Mihajlovića iz fudbala.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine, kao i bivši selektor Srbije, živi u Italiji otkako je 1992. sa "Marakane" otišao u Romu.

Igrao je još za Sampdoriju, Lacio i Inter, a trenirao Inter (asistent Roberta Manćinija), Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino.

Poznati rimski sportski dnevnik tvrdi da je Mihajlović nedavno odradio medicinske preglede i testove, posle čega su ga doktori upozorili da mora da nastavi lečenje „agresivnim tretmanima“. Upravo iz tog razloga, pošto takvi tretmani umeju da iscrpe telo i um, Mihajlović bi mogao da stavi tačku na trenersku karijeru kako bi sačuvao zdravlje.

Iako se ne navodi precizno o kojoj bolesti je reč, jasno je da Mihajlovićevo stanje nije naivno i da zahteva najvišu negu i lečenje. Bivši selektor Srbije trebalo bi da se oglasi putem saopštenja ili na vanrednoj konferenciji u subotu gde će razjasniti kompletnu situaciju.

Nekadašnji levonogi bombarder je tek u februaru napunio 50 godina. Na klupu Bolonje stigao je krajem januara umesto Filipa Inzagija i za kratko vreme transformisao ekipu od glavnog kandidata za ispadanje u tim koji je sezonu u Seriji A završio na desetom mestu. Zbog toga je ubrzo potpisao ugovor do juna 2002. godine, ali sada se u pitanje dovodi njegov dalji rad na stadionu Renato Dal'Ara.

Siniša Mihajlović je najveći deo igračke karijere proveo u Italiji, gde je od 1992. do 2006. godine branio boje Sampdorije, Rome, Lacija i Intera. Karijeru je započeo u Borovu 1986. gde se zadržao dve godine, a zatim sledi dvogodišnji boravak u Vojvodini začuinjen titulom jugoslovenskog šampiona 1989, da bi naredne godine prešao u redove Crvene zvezde. Sa crveno-belima osvojio je dve titule u Jugoslaviji, kao i Kup šampiona i Interkontinentalni kup!

Posle odlaska u igračku penziju odmah je započeo trenerski posao kao pomoćnik Roberta Manćinija u Interu. U novembru 2008. godine uzeo je Bolonju gde je imao prvi trenerski angažman kao šef struke. Kasnije je vodio Kataniju Fjorentinu, Sampdoriju, Milan, Torino i sada opet Bolonju. Na klupi reprezentacije Srbije bio je od maja 2012. i novembra 2013. godine. Pre dolaska u Bolonju proveo je svega nekoliko dana kao trener lisabonskog Sportinga, ali je otpušten posle smene kompletne klupske uprave. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova.

Kao fudbaler Lacija postao je šampion Italije 2000. godine, a sa Nebeskoplavima osvojio je po dva Kupa i Superkupa Italije, te po jednu titulu u Kupu pobednika kupova i UEFA Superkupu. Sa Interom je takođe osvojio šampionsku krunu u svojoj poslednjoj sezoni, a takođe ima i dva nacionalna Kupa i jedan Superkup.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar