Dortmund dobio 10:0, Šalke 20:1, autogol Nastasića!

Evo rezultata najzanimljivijih prijateljskih utakmica odigranih juče. . .

Fudbal 13.07.2019 | 10:32
Dortmund dobio 10:0, Šalke 20:1, autogol Nastasića!
Zahuktavaju se polako pripreme onih vrhunskih evropskih ekipa. Za početak lagani testovi, uglavnom protiv amaterskih ekipa. Tako su Šalke i Dortmund danas imali pucačke treninge. Borusija je brojala do deset protiv Švajnberga, a Šalke čak do 20 u sudaru sa potpunom anonimnim Boltropom. 

Ovaj drugi meč za nas je interesantan jer se u sastavu tima iz Gelzenkirhena našao i srpski internacionalac Matija Nastasić. On je, nažalost, polovinom prvog poluvremena postigao autogol.  

U ubedljivom trijumfu Dortmunda istao se četvorostruki strelac Maks Filip za koga se govorka da će najverovatnije preći u Volfzburg. 

Neočekivan i to vrlo ubedljiv poraz doživeo je RB Lajpcig od Ciriha (1:4), Salcburg je tukao Fajenord (3:1), a PSV je bio bolji od Arisa (3:0).

Ajntraht se popravlja, Kostić asistent! Bundesligaš ubedljiv protiv Lucerna (3:1) u drugom kolu Uren kupa.

Za razliku od premijere na Uren kupu u Švajcarskoj gde je doživeo blamažu protiv Jang Bojsa od 5:1 u prvom kolu, Ajntraht se popravio i u drugom stigao do premijernog trijumfa. Ekipa Adija Hutera savladala je Lucern sa 3:1 u zanimljivom duelu odigranom u švajcarskom Bilu.

Svi srpski internacionalci - Gaćinović, Joveljić i Kostić - meč su započeli na klupi za rezerve, ali su dobili priliku u drugih 45. minuta. Joveljić, koji je dao utešni pogodak u prethodnom meču protiv Jang Bojsa imao je i sinoć lepu šansu u završnici da nastavi golgeterski niz, ali mu je golman Lucerna skinuo šut.

Odličnu rolu pružio je Filip Kostić, koji je asistirao Gonzalu Pasijensiji za treći gol u 76. minutu, a nekoliko minuta pre toga je pogodio i stativu pa je već sada jasno da polako ulazi u top formu.

Ajntraht je prvih 45 minuta rešio u svoju korist zahvaljujući golovima Kamade u osmom i Alea u 17. minutu (posle lepih akcija), pre nego što je Albanac Idriz Voca smanjio rezultat u finišu prvog poluvremena.

Spomenimo na kraju i da je nekadašnji štoper Partizana i Rada Lazar Ćirković nastupio za Lucern na ovom meču. 

REZULTATI NAJZANIMLJIVIJIH DUELA:

Švajnberg - Dortmund 0:10 (0:5)
Betis - Šefild Junajted 0:1 (0:0)
Univerzitatea Kluž - PAOK 0:5 (0:3)
PSV - Aris 3:0 (1:0)
Šalke - Boltrop 20:1 (11:1)
Briž - Lokomotiva Zagreb 1:1 (1:1)
Austrija Beč - Kvins Park Rendžers 3:1 (1:1)
RB Salcburg - Fajenord 3:1 (0:0)
RB Lajpcig - Cirih 1:4 (0:3)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar