Vučić i Makron sa građanima u BG

Predsjednici Srbije i Francuske, Aleksandar Vučić i Emanuel Markon "obratiće se građanima" na Kalemegdanu kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj,

Srbija 12.07.2019 | 20:55
Vučić i Makron sa građanima u BG
Ovo je rekla Vučićeva savjetnica za medije Suzana Vasiljević.

Ona je, za Televiziju Prva, uoči dvednevne posjete Makrona rekla da njegova odluka da se "obrati na Kalemegdanu" govori o "bliskosti dva naroda i o značaju koju pridaje svojoj posjeti Srbiji", te da se očekuje da tamo tada bude "više hiljada građana".

Navela je da je za ponedjeljak planirano da Makron, odmah po dolasku na Aerodrom "Nikola Tesla", kojim rukovodi francuska kompanija "Vansi", s Vučićem "otkrije tablu kojom se obilježava početak modernizacije" tog aerodroma.

Prvog dana je predviđeno da dva predsjednika polože vence na Spomen-kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, i na spomenik Milunki Savić, koja je poslije Prvog svetskog rata dobila niz odlikovanja, medju kojima francuski Orden Legije časti.

U planu je, drugog dana, u utorak, da se "posredstvom Francuske ambasade", dvojica predsjednika sretnu i razgovaraju s mladima.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dno DNA

13.07.2019 05:16

Zar ce neko progutati sramotu I ponizenje koje nam je priredio za godisnjicu prvog svjetskog rata

ODGOVORITE
Name

Jaffa

13.07.2019 06:43

Biće pušteni stranački puleni da prisustvuju i aplaudiraju po nalogu. Današnja politika je nivo reality show-a. A dao im Sistem budžet i resurse u ruke...

ODGOVORITE
Name

Glas

13.07.2019 12:15

Ista ta francuska je bombardovala Srbiju

ODGOVORITE
Name

Dragan Md

13.07.2019 12:38

Sve je izgubilo smisao.....

ODGOVORITE