KIN: Rafa gazi redom, Karasko rasplakao Piksija!

Dalijan nastavio sa pobedama pod vođstvom španskog stručnjaka.

Fudbal 12.07.2019 | 19:15
KIN: Rafa gazi redom, Karasko rasplakao Piksija!
Razdrmao je Rafa Benitez Dalijen Jifang otkako ga je preuzeo prošle nedelje, a druga uzastopna pobeda na klupi ovog tima učvrstila je ekipu u gornjem delu tabele. Najzaslužniji za novo slavlje bio je Belgijanac Janik Ferira Karasko koji igra sjajno u poslednje vreme i koji će, i pored medijskih nagađanja, verovatno ostati u Kini i za masnu zaradu uveseljavati tamošnju publiku.

Dobro ga je upamtio danas i naš Dragan Stojković Piksi čiji je Gvangdžou protiv Dalijena upisao novi poraz od 3:2, inače peti na poslednjih osam utakmica, što će verovatno pojačati i pritisak na srpskog stručnjaka. Nije Stojkoviću pomogao ni odlični Izraelac Zahavi koji je postigao čak dva gola, Karasko (takođe dao dva) je bio inspirisaniji i majstorskim udarcem u 74. minutu doneo je vredan trijumf svom timu. 

Srpski internacionalac Duško Tošić presedeo je na klupi Gvangdžoua čitavu utakmicu i nije ušao u igru. 

Beniteza je krenulo u Kini!

Slavni španski trener "preporodio" je Dalijan Jifang s kojim je upisao drugu uzastopnu pobedu (3:2) u prvenstvu Kine - savladavši Guangdžou R&F - 3:2 (1:1).

Ekipa koju predvodi naš trener Dragan Stojković "Piksi" povela je golom Erona Zahavija u 19. minutu iz penala, na isti način je uzvratio Janik Karasko na isti način samo šest minuta kasnije, da bismo ostale golove videli u drugom poluvremenu.

Boateng je u 52. minutu doveo domaće u vođstvo, Zahavi je izjednačio rezultat u 64. minutu - što mu je 19. gol u prvenstvu, ali nije se na tom završilo...

Janik Karasko je u 74. minutu doneo Benitezu pobedu i lansirao ih na šestu poziciju, dok je Guangdžou u nešto lošijoj situaciji pošto je "pao" na desetu poziciji, kiksom nakon dve pobede protiv Ćongćinga i Henana.

Prethodno se spekulisalo da bi "Piksi" mogao da ode iz Kine, čak se spominjala mogućnost preuzimanja reprezentacije Srbije, ali je u međuvremenu ta mogućnost otpala.

KINA 1 - 17. kolo:

Sreda

Peking Guan - Čungćing 4:1 (1:1)

Četvrtak

Tjenđin Teda - Guangdžou Evergrande 0:3 (0:1)

Petak

Hebei - Šangaj Šenhua 2:1 (0:1) 
Henan - Šandung 3:2 (2:0) 
Dalijen - Guangdžou R&F 3:2 (1:1) 



Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar