Na tržištu BiH neispravne lampe

Na tržištu BiH otkrivena su četiri modela kineskih prenosnih električnih lampi, koji predstavljaju opasnost od strujnog udara i požara, saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Bosna i Hercegovina 12.07.2019 | 11:55
Na tržištu BiH neispravne lampe
Jedna je lampa tipa LM-602, čija je zemlja porijekla Kina, ali nisu poznati proizvođač i uvoznik.

Rizične su i kineske prenosne električne lampe KINSACH tip KS 188A i TX518379, čiji je uvoznik „Fis“ Vitez, te lampa Rola DY15256, uvoznika R.TIME Sarajevo. 

Ovi proizvod predstavljaju rizik od požara i strujnog udara jer je  površina poprečnog presjeka provodnika u kablu manja od minimalno dozvoljene, a proizvodi nisu propisno označeni i nisu usklađeni sa Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica.

– Nadležna inspekcija je naredila mjere povlačenja sa tržišta i uništavanja proizvoda, te obavijestila potrošače o rizicima i načinu njihovog povrata. Građanima koji ih posjeduju, preporučuje se da ih prestanu koristiti i da ih vrate uvozniku ili u trgovinu gdje su kupljeni – navodi se u saopštenju.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

mika

12.07.2019 09:57

A namijenjene su za djecu.

ODGOVORITE
Name

Re

12.07.2019 11:00

Zar je moguce da kod nas ima nesto sto ne valja? Trebalo bi se pitati sta je to sto valja, a da nije preskupo. Kada bismo vodili racuna o zdravlju i uopste o tome sta koristimo pa zabranili prodaju istog, nase bi prodavnice bile poluprazne. Ali, mi volimo da su pune jeftine robe pa makar kasnije placali visoku cijenu.