Tužba zbog dokaza o krađi šume

Šef šumskog rejona Bronzani Majdan Mile Kvočka i šumar Dušan Džanan tužili su Rajka Štekovića s tvrdnjom da ništa izrečeno o krađi državne šume u Bronzanom Mjadanu i nelegalnoj prodaji nije tačno, iako je on priložio i fotografije sa datumima kao dokaze.

Republika Srpska 11.07.2019 | 19:12
Tužba zbog dokaza o krađi šume
Kako je BN televizija snimila, na terenu je stanje takvo da su u šumi Milosavka šumski nered, granje, ovršice i trupci na koje je neko namjerno zaboravio. Sve to, kao i panjevi bez čekića primjeri su gole sječe i šumskih puteva bez ikakvog reda.

Rajko Šteković iz Bronzanog Majdana poručuje da se ne boji nikoga te da se nada da će nadležne službe reagovati i uzeti njegove dokaze kako bi se krađi šume u ovom dijelu Banjaluke konačno stalo u kraj.

 Mile Kvočka, šef područja Bronzani Majdan, koji je u sklopu Šumskog gazdinstva Banjaluka, bio je nedostupan na telefon za bilo kakav komentar u vezi sa tvrdnjama Rajka Štekovića.

Zanimljivo je da je Kvočka bio jedan od uhapšenih u akciji Lager, 2015. godine, upravo zbog krađe državne šume, ali je kako nam je potvrđeno iz Republičkog javnog tužilaštva, istraga obustavjena, jer nije bilo dovoljno dokaza.

Takođe, nedavno je izašla informacija da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS u saradnji sa Šumama Srpske i Inspektoratom SrpsKe sprovodi opsežne akcije po cijeloj Republici, upravo zbog krađa šume koje su učestale u poslednje vrijeme. 

Resorni ministar Boris Pašalić potvrđuje ovu informaciju. Pašalić kaže da im je potrebno vremena da riješe ovo pitanje, ali da volja postoji. 

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske pozivaju sve građane da prijave krađe šume ili njima ili Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Pero

11.07.2019 18:23

A ovamo policija oduzima sirotinji par metara drva usječenih u svojoj šumi jer kao nemaju papire. Kroz B.luku dnevno prođe stotinu šlepera šume isječene u državnoj šumi koju šume rs prodaju i još su u gubitku. Pa kako mogu biti u gubitku kad sjeku drva koja nisu sadili. Jednostavno, direktore postavlja socijalistička partija i veliki dio para ide u privatne džepove političara na vlasti...

ODGOVORITE
Name

Borac

11.07.2019 19:04

Covjeku koji usijece,metar drva,oduzimaju,prijave prave,a sleperima 24 sata,od Knezevo osmaca, Manjaci,idu trupci,i nikom nista, milioni kubika,pomozite sa cijenom, putevi propali,kao da su u neprijatelj skoj, drzavi,sve pozive od SnSd i Dodika,CEDO vukovic,iz Knezeva,milione kubika je isjekao,oko Knezeva,cemernica,sve sa snsd,za IZBORE,i bogacenje, direktor sumarija Knezevo,sa 4 razreda osnovne škole,vjerovali ili ne,ali daje sumu,u lijevce Dodiku, zalosno,

Name

eco

11.07.2019 19:54

Sve je čovjek u pravu ali nema kome da se obrati kad je ovo lopovska država.Ovdje svako krade ono što mu je dostupno bezakonje kad nema države.

ODGOVORITE
Name

Kome da se obrati

12.07.2019 06:34

Kad glavni baja svu šumu isiječe i izveze iz Države! Domaći prerađivači nemaju sa čim da rade! I to je poruka ovakvim krkanima, da i oni mogu raditi šta hoće! Samo pojedinac, odnosno siromašni seljak ili radnik, ne smijemo ni slučajno prikolicu drva prodati da bi prehranio djecu!