Serena 11. put u finalu Vimbldona!

Serena Vilijams pobedila je Barboru Štricovu u dva seta (6:1, 6:2), u polufinalu Vimbldona.  Serena za sat u finalu: Titulu čeka dve i po godine! Najdominantnija teniserka vratila se u meč za grend slem trofej, koji nije osvojila od početka 2017. godine!

Tenis 11.07.2019 | 17:49
Serena 11. put u finalu Vimbldona!
Amerikanka će u velikom finalu igrati protiv Simone Halep, koja je ranije u toku dana savladala Elinu Svitolinu.

Vilijams je odigrala veoma dobar meč i za plasman u finale bilo joj je potrebno svega 59 minuta.

Osvajačica 23. Grend slema igraće u 11. polufinalu na terenima Ol Ingland klaba.

Serena je potpuno dominirala, Štricova se u drugom setu požalila i na povredu, pa se tako ni u jednom trenutku nije postavljalo pitanje pobednika.

Veliko finale na programu je u subotu.

Surova demonstracija Serene Vilijams viđena je u drugom polufinalu Vimbldona u ženskoj konkuenciji. Ona je bila bolja od Barbore Štricove sa 2:0 u setovima (6:1, 6:2).

Koliko je Serena bila samouverena i igrala dobro najbolje odslikava činjenica da je posao završila za 61 minut, pepustivši nedorasloj rivalki samo tri gema.

Pobednik je počeo da se nagoveštava u četvrtom gemu kada je Serena napravila prvi brejk, potom je još jednom oduzela servis protivnici.

Povratka za Štricovu nije bilo. Posebno što je Serena odlično servirala I lako overila 11. plasman u finalu Vimbldona.

Iznenađenje nije bilo ni nagovešteno.

Serena Vilijams (37) savladala je Barboru Štricovu (33) i ekspresno ušla u finale, za tačno sat vremena.

Amerikanka je trijumfovala ubedljivo kao što govori rezultat 6:1 i 6:2 u setovima, pa se vratila u meč za titulu, u kojem je prošle godine izgubila protiv Anđelik Kerber.

Ovog jula, Serena će za rivalku imati Simonu Halep i igraće za prekid "posta" na grend slemovima koji traje još od početka 2017. godine. Naravno, trudnoća i porođaj bili su najvažniji razlog zbog kojeg čuvena šampionka nije osvojila nijedan od prethodnih devet velikih turnira.

U tom periodu je igrala finale i na US Openu 2018, ali je i dalje na brojki od 23 osvojena grend slem trofeja.

U drugom polufinalu, Halep je podjednako ubedljivo eliminisala Ukrajinku Elinu Svitolinu 6:1, 6:3 i ušla u svoje prvo finale Vimbldona...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar