Klej Tompson ostaje Ratnik!

Golden Stejt i košarkaš potpisali novi ugovor uprkos teškoj povredi u finalnoj seriji.

Košarka 11.07.2019 | 19:43
Klej Tompson ostaje Ratnik!
Postojali su nagoveštaji da će se nešto tako desiti, a danas je sve postalo zvanično. Klej Tompson će i u narednim godinama nositi dres Golden Stejta, pošto je klub na zvaničnom sajtu objavio da je produžio saradnju sa ovim sjajnim košarkašem. Detalji novog ugovora nisu objavljeni, što je u skladu sa politikom ekipe.

Prethodne sezone, Klej Tompson je prosečno beležio 21,5 poena po meču uz 3,8 uhvaćenih lopti i 2,4 asistencija za oko 34 minuta provedena na terenu po utakmici. Bio je u startnoj postavi u 78 navrata, a naročito impresivan bio je njegov šut sa distance, što je njegov dobro prepoznatljiv znak. On je sa distance šutirao sa uspešnošću od 40,2% i uz to je zaradio peto uzastopno učešće na NBA Ol Star vikendu.

Da se njegov posao ne završava samo u napadu, govori i činjenica da je izabran u drugi defanzivni tim lige u minuloj sezoni. U plej-ofu takođe nije padao ispod proseka, pošto je postizao 20,7 po susretu uz još bolji šut za tri poena (44,3%).

U samom finalu pogodio je 24 od 41 šuta sa distance i mečeve je završavao sa u proseku 26 poena na kontu, sve dok se nije desila ta nezgodna povreda u šestoj utakmici, koja će ga, izvesno, od terena odvojiti tokom čitave predstojeće sezone. To nije predstavljalo problem za čelnike Ratnika, koji su spremni da sačekaju da se Klej u potpunosti oporavi i ponovo im bude raspolaganju kada krenu u nove pohode 2020. godine. Početkom jula, Tompson je imao operaciju i trenutno se uspešno oporavlja.

Originalno, Tompson je bio izabran kao 11. pik na NBA Draftu. I od samog starta je bio fantastičan, pa tokom karijere ima prosek od 19,5 poena po utakmici, 3,5 skokova, 2,3 asistencije za 33,1 minuta. Za vreme provedeno u klubu, osvojio je tri prstena sa Ratnicima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar