Spontan doček Zvezdinom Brazilcu: Djevojke!

Crveno-beli promovisali i peto pojačanje ovog leta.

Fudbal 11.07.2019 | 19:24
Spontan doček Zvezdinom Brazilcu: Djevojke!
Radovan Pankov, Nikola Vasiljević, Hose Kanjas, Tomane, pa Žander.

Ili...

Adilson, Vilijams, Fumasa, Fabio, Ailton, Tadeu, Edgar, Kleo, Fereira, Džeferson, Kadu, Savio, Evandro, Mezenga, Pašeko, Matos, Edson, Rikardinjo, Kafu, pa Žander.

Levi bek rođen 8. jula 1988. godine peti je fudbaler kog je Crvena zvezda dovela ovog leta, a ukupno 20. Brazilac koji će pokušati da doprinese dobrim rezultatima crveno-belih.

Njegovi prethodnici nisu se proslavili u tome, ali doček kakav je imao Žander na promociji mogao bi samo da ga dodatno motiviše.

Pored predstavnika medija, u sali je bio i ženski tim crveno-belih, koji je trener Aleksandar Petrović okupio zbog sastanka uoči priprema za predstojeću sezonu.

Iznenađen je bio Brazilac, koji se po završetku konferencije fotografisao sa koleginicama, ali ga dame nisu omele da odgovara na novinarska pitanja.

"Svestan sam veličine Crvene zvezde. Imamo dobar tim i verujem u uspehe, ali put je dugačak i čeka nas dosta prepreka", poručio je u uvodu.

Debi bi mogao da upiše u prvom kolu Superlige, 20. jula kada na "Marakanu" stiže Javor.

"Osećam se spreman, intenzivno treniram od kada sam došao u Beograd. Odlično sam dočekan i jedva čekam da zaigram u crveno-belom dresu".

Kaže da ne oseća pritisak zbog neuspešnih epizoda svojih sunarodnika u Zvezdi.

"Nemam pritisak, svaki igrač je priča za sebe. Ja sam došao ovde da osvojim titulu i spreman sam da pomognem u tome".

Objasnio je i zašto je prošlog leta iz šampionskog Apolona prešao u manji Pafos.

"Bila je to specifična situacija, saznao sam da je bilo nekih neregularnosti oko mog ugovora. Razgovarao sam sa ljudima iz kluba oko toga, kao i sa svojom porodicom i odlučio da odem. imao sam još neke ponude tada".

Žander je doveden da konkuriše Milanu Rodiću za poziciju levog beka, ali kaže da se dobro snalazi i kao štoper.

Pre dolaska, o Zvezdi se informisao kod nekadašnjeg saigrača Saše Markovića, koji je ranije igrao za Partizan, a poznaje se i sa Tomaneom.

"Već dugo poznajem Tomanea, bili smo saigrači. Izuzetan je igrač i siguran sam da je i on došao da pomogne u osvajanju trofeja. Marković me je uverio da je Zvezda veliki klub", istakao je Žander.

Sportski direktor crveno-belih, Mitar Mrkela, zadovoljan je još jednim realizovanim transferom.

"Izuzetno je brz, ima jako dobru igru 'jedan na jedan' i dobar centaršut. Očekujemo da sa njim dobijemo prodornost na boku", rekao je.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar