CSKA nudi milione Nikoli Milutinovu!

Srpski centar izuzetno tražen ovog leta. Šampion Evrope spremio je značajan novac za njegov potpis.  CSKA pregovara sa Olimpijakosom: Moskovljani spremni da dovedu Nikolu Milutinova! Pirejci traže veliku sumu novca za srpskog centra.

Košarka 11.07.2019 | 19:05
CSKA nudi milione Nikoli Milutinovu!
Prethodnih nekoliko godina, srpski centar Nikola Milutinov (24) izrastao je u jednog od najboljih evroligaških "petica", a ovog leta bi to mogao da dobro "naplati".

Posle četiri godine u Olimpijakosu, za nekadašnjeg centra Partizana konkretno interesovanje pokazao je šampion Evrope, CSKA, koji u njemu vidi pouzdano i višegodišnje rešenje za mesto u reketu.

Tu informaciju objavio je portal "Eurohoops", a MONDO saznaje da je Milutinovu ponuđen ugovor na tri sezone i zarada od 7,2 miliona evra.

Aktuelni ugovor centra srpske reprezentacije i Olimpijakosa ističe 2020. godine.

U minuloj sezoni, Milutinov je bio jedan o najkonstantnijih igrača ekipe Dejvida Blata, sa prosekom od 11,7 poena u Evroligi, kao i 7,9 skokova po meču.

Ovog leta, CSKA je obezbedio ostanak kapitena Kajla Hajnsa (32) u reketu do 2021. godine, a interesantno je da je dosadašnji centar "armije" Otelo Hanter (33) početkom juna bio u pregovorima upravo sa Olimpijakosom, gde bi mogao da se vrati i da zameni Milutunova.

Nova talasanja na evropskoj košarkaškoj pijaci tiču se našeg košarkaša, Nikole Milutinova. Centar, koji je prethodne sezone bio jedan od najboljih pojedinaca Olimpijakosa, mogao bi pred početak naredne sezone da promeni klub, pošto u ekipi CSKA iz Moskve postoji ogromno interesovanje da dođe do realizacije transfera našeg košarkaša u ruski tim.

Prema navodima specijalizovanog košarkaškog sajta Eurohoops, Armejci su na adresu Olimpijakosa već poslali veliku ponudu i ušli u pregovore sa grčkim velikanom. Jedini kamen spoticanja mogla bi da predstavlja činjenica da je Milutinov potpisao produženje ugovora sa Pirejcima do kraja 2020. godine, a u njemu se nalazi još jedna zanimljiva stavka.

Naime, srpski košarkaš prema ovom dogovoru „može“ da ode samo u NBA ligu, a da bi tim se tim iz predgrađa Grčke ipak odlučio da igrača prosledi u neki drugi Evroligaški klub, za to zahteva dosta veća finansijska sredstva. Time, naglašava se, oni žele da obezbede stvaranje jakog rostera za predstojeću sezonu.

Pregovori između dva kluba su u toku, a u narednih nekoliko dana biće poznato da li će Nikola Milutinovkarijeru nastaviti u dosta hladnijim krajevima ili će ipak ostati veran Olimpijakosu.

Prethodna sezona je za Nikolu Milutinova bila najbolja do sada u karijeri. Prosečno je beležio 11,7 poena po meču, uz 7,9 uhvaćenih lopti i 1,5 asistencija. Na terenu je u proseku provodio 26 minuta na 28 utakmica u Evroligi igrajući za Olimpijakos i istakao se kao jedan od najdominantnijih centara u elitnom košarkaškom takmičenju.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar