Za prvo finale na Vimbldonu u karijeri!

Simona Halep i Elina Svitolina već su plasmanom u polufinale došle do najvećeg uspeha na terenima Old Ingland Kluba.

Tenis 11.07.2019 | 12:45
Za prvo finale na Vimbldonu u karijeri!
Prethodnog ponedeljka krenuli smo dvonedeljno druženje sa 128 teniserki, a samu završnicu turnira na Vimbldonu dočekale su samo četiri najbolje. I samo jedna od njih može da se pohvali da je već podizala trofej ili bila u finalu, dok ostale tri žele da ugrabe priliku i tamo se nađu po prvi put u profesionalnoj karijeri

Samo zbog toga se Serena Vilijams ističe kao jedan od favorita da još jednom probije sve granice i podigne novi trofej, ali već sada je jasno da se neće tako lako predati ni ostale devojke. Upravo će prvi polufinalni par, koji čine Simona Halep i Elina Svitolina, sigurno doneti epsku borbu.

Rumunska teniserka se po drugi put nalazi u situaciji da dođe do plasmana u veliko finale Vimbldona, pošto je u prethodnom pokušaju pre pet godina eliminisana od strane Eženi Bušar na korak od sna. Sa druge strane, Svitolinoj će ovo biti prvi put da se bori za plasman u završni meč na Otvorenom prvenstvu Engleske.

Zanimljivo, Svitolinoj je sam plasman u polufinale Vimbldona već najveći uspeh u karijeri na Grend slem turnirima. Prethodno je po dva puta dolazila do četvrtfinala na Roland Garosu i Australijan Openu, dok na US Openu nije imala previše uspeha, pošto joj je najveći doseg četvrta runda.

Simona Halep može da se pohvali jednom Grend slem titulom i to onom sa Otvorenog prvenstva Francuske pre godinu dana. Minule godine bila je i učesnica finala Australijan Opena, ali je u završnoj borbi poražena od Karoline Voznijacki nakon ogromne borbe u tri seta.

Dobro je poznato da travnata podloga nije omiljena kada govorimo o Simoni Halep, ali deluje da se rumunska teniserka konačno prilagodila stilu igre na ovakvoj vrsti terena, pošto tekućeg leta postiže zaista respektabilne rezultate. Nakon četvrtfinala u Istbornu, jednu stepenicu više otišla je na tekućem Vimbldonu.

Što se Eline Svitoline tiče, ništa nije nagoveštavalo da ćemo imati priliku da je gledamo u polufinalu Vimbldona, a naročito ne ispadanja već na prvom koraku na turnirima u Birmingemu i Istbornu. Ipak, Ukrajinka se nekako izdigla, pronašla dodatnu snagu i uspela da dođe do samog kraja.

Biće to osmi put da se ove dve teniserke međusobno sastaju, ali prvi put na travnatoj podlozi. Ukrajinska igračica trenutno tesno vodi u međusobnom skoru rezultatom 4:3.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar