Kakva "finta" Kavaja Lenarda!

Opet je slobodan već 2021. godine! MVP finala plej-ofa pokazao je da mu je fleksibilnost važnija od novca.

Košarka 11.07.2019 | 10:51
Kakva "finta" Kavaja Lenarda!
Kavaj Lenard sa 23 godine je osvojio prvi šampionski prsten, uz počasti namenjene najkorisnijem igraču finalne serije.

Sa 27 je praktično isforsirao "trejd" iz San Antonija.

Sa 28 je kao dvostruki MVP finala i najtraženiji slobodni agent prešao iz Toronta u Los Anđeles Kliperse, a kada su svi očekivali da sa njima potpiše četvorogodišnji ugovor vredan 141 milion dolara, on je izdejstvovao da već leta 2021. ponovo bude slobodan da promeni sredinu!

Lenard je u sredu potpisao trogodišnji ugovor, ali sigurno je da će dres Klipersa nositi samo dve sezone, dok će aktivacija treće godine zavisiti samo od njegove želje i procene.

Gotovo da nema nikakve sumnje u to da će leta 2021, sa 30 godina, biti u poziciji da potpiše novi, ogroman ugovor. Odnosno, takav scenario mogla bi da spreči samo ozbiljna povreda.

Prema aktuelnim propisima, ako bi Lenard odlučio da ostane u Klipersima, u svom rodnom gradu, mogao bi da računa na oko 200 miliona dolara za pet sezona (do leta 2026. godine).

Takve ugovore do sada su potpisali samo Stef Karisa Golden Stejt Voriorsima i Rasel Vestbruk sa Oklahoma Siti Tanderom.

Mogućnost da ostane još jednu sezonu ili da postane slobodan agent 2021. će imati i Pol Džordž, druga velika akvizicija Klipersa u aktuelnom prelaznom roku.

Podsećamo da je Džordž angažovan u "trejdu" sa Oklahoma Siti Tanderom, na izričit zahtev Lenarda, koji je insistirao da u narednom periodu igra u tandemu sa njim.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar