Novak Đoković u polufinalu!

Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u tri seta pobedio Davida Gofana – 6:4, 6:0, 6:2.  Kasno paljenje, malo mučenja, a onda gaženje: Novak Đoković u polufinalu Vimbldona! Branilac titule slabo otvorio susret sa Gofanom, ali kada je preuzeo inicijativu nije bilo stajanja.

Tenis 10.07.2019 | 16:52
Novak Đoković u polufinalu!
Najbolji teniser sveta u borbi za finale igraće protiv boljeg iz susreta Roberto Bautista-Agut/Gvido Pelja.

Srpski igrač odigrao je fenomenalan meč protiv Belgijanca, koji je u drugom i trećem setu potpuno nestao sa terena.

Novak je pružio svoju najbolju partiju na ovogodišnjem Vimbldonu i ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobednika.

Tokom prvog seta gledali smo veliku borbu, Gofan je ušao spremno u duel, igrao je odlično sa osnovne linije i Đoković je imao dosta problema.

Srpski teniser prvi je i pretrpeo brejk, u sedmom gemu prvog seta, međutim od tog trenutka na terenu je postao samo jedan teniser – Novak Đoković. Gofan je vodio 4:3 i servirao za 5:3, ali nije uspeo da potvrdi oduzeti servis.

Od tog trenutka sledi serija od deset uzastopnih gemova najboljeg igrača sveta. Novak prvi set dobija sa 6:4, a potom drugi s nulom – 6:0!

Gofan nije uspeo u prvom setu da iskoristi prednost brejka i od tog trenutka je potpuno pao. Treći set dobija rezultatom 6:2 i za manje od dva sata prolazi među četiri najbolja u Londonu.

Đoković je imao tri asa i tri duple servis greške, osvojio je čak 76 odsto poena na prvi servis i odličnih 50 odsto na drugi. Spasao je pet od šest brejk lopti i ostavio je 24 direktna poena.



Novak Đoković je u polufinalu Vimbldona! Deveto na istom mestu. A prema onome što smo videli u današnjem meču protiv Davida Gofana, ozbiljno je istakao kandidaturu za peti pozlaćeni pehar na "Ol ingland klubu".

Susret na Centralnom terenu teniskog kompleksa u Londonu imao je dva dela - prvi koji je trajao oko 40 minuta u kojem je dominirao Belgijanac i drugom u kojem ga je Srbin pregazio. Na kraju je za sat i 56 minuta igre više nego zasluženo slavio branilaac tiutule sa 3:0, po setovima 6:4, 6:0 i 6:2. To je ujedno i njegova 70. pobeda na Vimbldonu.

Prvih pola sata četvrtfinala 133. izdanja Vimbldona  nije ni najmanje nagoveštavao šta će se događati u nastavku odmeravanja Novaka Đokovića i Davida Gofana. Loše je otvorio naš as ovaj meč, veoma loše. Težak, izuzetno vlažan vazduh danas u Londonu očigledno mu nije prijao sve dok se nije navikao. A za to mu je trebalo oko 40 minuta i tačno osam gemova. Jer u osmom gemu prvog seta je vratio brejk, a potom dodao još jedan za osvajanje prvog seta. Dotle je mnogo grešio i prepuštao protivniku inicijativu koju je ovaj zdužno koristio. 

A od tada sasvim druga priča. Dok dlanom o dlan vodio je 4:0 u drugom setu i to prilično lagano, bez mnogo problema i mučenja. Gofan je "upao u rupu", očigledno razočaran kako je prepustio prvi set iako je tokom većeg njegovog dela biop bolji igrač. Ali, zato je Novak jedan od najboljih svih vremena, a Belgijanac - nije.

Taj deo meča je Beograđanin odradio onako kako najbolje zna i naravno da nije izgubio niti jedan gem. Ne zaboravite pritom da je ovo bilo četvrtfinale i to Vimbldona1 Ralzika u kvalitetu između njega i ostatka karavana, izuzimajući Rodžera Federer i Rafaela Nadala, barem kada su u pitanju grend slem turnirima, je najmanju ruku frapantnta. I kada njih trojica igraju najbolje što znaju, protivnicima ostaje samo da gledaju i, ako imaju pravo sportsko srce i dušu, da uživaju u vrhiunskoj predstavi. I da tapšu, ako im se ukaže prilika.

Treći set je bio puka formalnost, naročito kada je Đoković uzeo brejk. Pokušavao je Valonac nešto više da uradi, menao taktiku, ali to više nije bilo to. Zver je došla po svoje i uzela ga.

Đoković je plasmanom u polufinale odbranio 720 od 2.000 poena koliko je osvojio prošle godine za titulu, dok je do sada na Vimbdonu 2019. sakupio 588.000 funti (653.700 evra). Novak je na dva koraka od petog Vimbldona i 16. grend slema, a naredni protvnik mu je pobednik meča između Španca Roberta Bautista Aguta i Argentinca Gvida Pelje.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar