Predsjedništvo da usvoji budžet

- S obzirom na to da je Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH prije sedam mjeseci dostavljen Predsjedništvu BiH očekujemo da će u što skorije vrijeme biti usvojen i upućen u parlamentarnu proceduru - istakao je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Bosna i Hercegovina 10.07.2019 | 12:30
Predsjedništvo da usvoji budžet
Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar finansija i trezora BiH naveo je u saopštenju za javnost da je, nakon iznesenih primjedbi, postignut dogovor predsjedavajućeg i dvojice zamjenika da se sjednica prolongira i zakaže za 23. srpnja ove godine.

"S obzirom na to da o pojedinim tačkama koje su pripremljene u Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara BiH postoje različiti pristupi,  kolegijim je odlučio da se do narednog održavanja sjednice pokušamo usuglasiti i završiti obaveze koje su pred nama", rekao je Bevanda. 

On je naveo da je Ministarstvo finansija i trezora BiH na vrijeme pripremilo, a Savjet ministara usvojio budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, kao i Odluku o privremenom finansiranju za treći kvartal ove godine koja još nije usvojena, ali su u skladu sa zakonom isplaćene plate za juni i redovno se otplaćuje spoljni dug.  

"S obzirom na to da je Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH prije sedam mjeseci dostavljen Predsjedništvu BiH očekujemo da će u što skorije vrijeme biti usvojen i upućen u parlamentarnu proceduru", rekao je Bevanda i dodao: 

"Usvajanje budžeta najbolji je način finansiranja institucija BiH jer nema ograničenja kao kod privremenog finansiranja niti mogućih smanjenja kapaciteta u radu".  

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ah

10.07.2019 11:05

Kad su u pitanju pare kako se brzo dogovore

ODGOVORITE
Name

Ре

10.07.2019 16:02

Брзо он стигне из Сплита са аудијем ку 8 , живи у ХР а 20 год . глоби нас и паметује и менђуша је на мјесту.

Name

ZA

10.07.2019 11:13

ZOVU TE U ALUMINIJSKI KOMBINAT MOSTAR NA RAKIJU

ODGOVORITE
Name

Brane

10.07.2019 12:04

Zar nema zamjenu ovaj dozivotni pametnjakovic.

ODGOVORITE
Name

ah

10.07.2019 13:26

Koja zamjena gdje si vidio da se neko mjenja u bilo kojoj stranci samo kruze ko gavrani

ODGOVORITE
Name

ah

10.07.2019 13:29

Opet mi glasamo za njih 20godina nisu oni krivi mi smo krivi sto glasamo za lopove

ODGOVORITE