WB: Ovacije za Serenu! Vratila je servis od 222 km/č!

Nepisano pravilo mešovitog singla je da teniser "ne zapinje" iz sve snage kada servira prema rivalki, ali. . .

Tenis 10.07.2019 | 10:13
WB: Ovacije za Serenu! Vratila je servis od 222 km/č!
Sedmostruka šampionka i dvostruki osvajač Vimbldona nastavili su medijski veoma popularan pohod na finalu miks dubla.

Serena Vilijams i Endi Marej plasirali su se u četvrtfinale igre mešovitih parova pobedom nad Rakel Atavo i Fabrisom Martenom, nakon čega će se susreti sa prvim nosiocima, Brunom Soarešom i Nikol Melihar.

Najzanimljiviji detalj sat i 38 minuta dugog meča na "Centralnom stadionu" bio je Serenin ritern na servis francuskog tenisera od 222 kilometara na čas. Uz ovacije sa tribina, Amerikanka i Škot nastavili su u jakom ritmu do pobede od 7:5, 6:3.

Bila je to njihova druga pobeda bez izgubljenog seta.

"Riternirala je briljantno, činila je da posao bude daleko lakši, dok sam ja bio onaj koji promašuje. Ako bude nastavila sa ovakvim ritern udarcima, imaćemo dobre šanse", prokomentarisao je Marej, koji je posle dvostruke operacije kuka i godinu i po dana pauze odlučio da drugi povratak tenisu započne u mešovitoj konkurenciji.

Ranije u toku dana, Serena je vodila borbu sa zemljakinjom Alison Riske puna dva sata, padala, ustajala i na kraju se plasirala u polufinale pobedom od 6:4, 4:6, 6:3. Naredna rivalka biće joj Barbora Stricova, a taj duel zakazan je za četvrtak.

U drugom polufinalu ženskog singla sastaće se Elina Svitolina i Simona Halep.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Darwill

10.07.2019 10:17

Serena je bomba!

ODGOVORITE