WB: U 34. godini igraće prvo polufinale!

Baš na Vimbldonu! Veliki uspeh naredne rivalke Serene Vilijams.  Svitolina i Stricova kompletirale polufinale.  Ukrajinka i Čehinja među četiri najbolje.

Tenis 10.07.2019 | 09:35
WB: U 34. godini igraće prvo polufinale!
Uzbudljiv dan na Vimbldonu!

Serena Vilijams ušla je u polufinale u dinamičnom duelu protiv Alison Risk i uspeh je proslavila burno.

Nekoliko sati kasnije, Serena je saznala da će igrati za plasman u finale protiv Čehinje Barbore Stricove, koja je u četvrtfinalu savladala domaću, britansku teniserku Johanu Kontu, rezultatom 7:6, 6:1.

Iako je odavno zašla u tridesete godine (rođena je 1986), Stricova je ovog leta PRVI put ušla u polufinale grend slem turnira.

A, na Vimbldon je došla kao 54. igračica u singlu i treća na svetu u dublu. Uostalom, igra parova je kroz karijeru bila njena specijalnost...

U drugom polufinalu igraće Ukrajinka Elina Svitolina (koja je pobedila Karolinu Muhovu 7:5, 6:4) i Simona Halep, koja je takođe u dva seta eliminisala Kineskinju Žang Šuai (7:6, 6:1).

Polufinalni parovi na Vimbldonu u konkurenciji teniserki su kompletni! Posle Simone Halep i Serene Vilijams, karte za mesto među četiri najbolje overile su Elina Svitolina i Barbora Stricova.

Za finale će se boriti Halepova i Svitolina, kao i Vilijamsova i Stricova.

Elina Svitolina se dobro namučila protiv Karoline Muhove. Meč je trajao sat i po, a Ukrajinka je slavila sa 7:5, 6:4. I u ovom meču viđeno je obilje brejkova. Čak je Muhova u prvom setu vodila 4:1 i onda je dopustila Svitolini da napravi potpuni preoket.

Čak i drugom setu Čehinja je prva oduzela servis rivalki, povela sa 2:0, a onda sa još četiri brejka ukupno Ukrajinka je okrenula i pobedila sa 2:0 u setovima.

Ako nije uspela Muhova, uspela je druga Čehinja, Barbora Stricova. Veteranka iz Plzena pobedila je u dva seta Johanu Kontru i rasplakala Britance – 7:6, 6:1 za sat i po vremena igre.

Posle tesnog prvog seta Stricova je deklasirala Kontu u drugom delu meča i uspela je napravi „krug“. Naime, Čehinja je na sva tri ostala grend slema uspevala da dođe do polufinala, ne i dalje od toga, osim na Vimbldonu. Eto, sad je i taj ciklus završila.

A, možda sada ode u Londonu dalje nego igde drugo...

Foto: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar