WB: Serena i Simona u 1/2-finalu!

Šampionska igra Serene za polufinale Vimbldona! Serena Vilijams plasirala se u polufinale Vimbldona, gde se bori za osmu titulu u karijeri.

Tenis 09.07.2019 | 17:11
WB: Serena i Simona u 1/2-finalu!
Vilijams je u američkom duelu posle velike borbe nadigrala Alison Risk sa 6:4, 4:6, 6:3.

Iako je u 38. godini života, Vilijams je u najtežim i najbitnijim trenucima meča igrala bolje od rivalke i posle dvočasovne igre "slomila" njen otpor.

Vilijams je imala čak 19 as udaraca, poslednjim je "overila" pobedu, a koliko je bila dominantna pokazuje podatak da je imala čak 16 brejk lopti.

Iskoristila je šest, ali nije uspela da spasi nijednu od pet brejk prilika svoje rivalke, zbog čega je Risk i parirala iskusnijoj zemljakinji tako dugo.

Vilijams, koja ima 23 Grend slem titule u karijeri, u polufinalu će igrati sa boljom iz duela između Barbore Stricove i Džoane Konte.

U međuvremenu, ona će u utorak igrati još jedan meč na Vimbldonu, u tandemu sa Endijem Marijem u konkurenciji miks-dublova.

Rivali u šesnaestini finala turnira su im Fabris Martin i Rakel Atavo, 14. nosioci, a pobednik će na glavne favorite Bruna Soareša i Nikol Melihar.

Nije joj bilo lako, ali je našla put ka najbolje četiri na Vimbldonu.

Kada je odservirala as za pobedu protiv sunarodnice, Alison Risk, Serena Vilijams okrenula se ka svojoj loži i podignutih ruku slavila zajedno sa trenerom Patrikom Muratogluom, suprugom Aleksisom Ohanijanom i drugima...

Na najprestižnijem gremd slem turniru, koji je osvajala SEDAM puta, ponovo se plasirala u polufinale...

Vilijams - Risk 6:4, 4:6, 6:3.

"Igrala je danas odlično, dobila je mnogo dobrih teniserki i bila je blizu i danas da pobedi. Emocije? Pa, borba je za polufinale, to se ne događa svaki dan. Bio je ovo dugačak put i tako sam i slavila", rekla je Serena za "Eurosport" posle meča koji je trajao dva sata i tri minuta.

Nakon velike borbe, osvajačica 23 grend slem trofeja ušla je u polufinale, kada će igrati protiv bolje iz duela Barbora Stricova (Češka) - Johana Konta (Velika Britanija), dok će u drugom delu "kostura" Simona Halep dočekati pobednicu meča Elina Svitolina (Ukrajina) - Karolina Muhova (Češka).

U polufinale se plasirala i Simona Halep, koja čeka pobednicu meča između Eline Svitoline i Karoline Muhove.

Halep je pobedila 50. teniserku sveta Kineskinju Šuaj Dženg posle dva seta – 7:6, 6:1, za sat i po igre.

U prvom setu teniserke su napravile po jedan brejk, pa je odigran taj-brejk, koji je Halep dobila sa 7:4.

Halep je drugi set osvojila bez većih problema, prepustila je protivnici samo jedan gem i plasirala se u polufinale trećeg Grend slem turnira u sezoni, prvi put od 2014. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar