Iz Italije u Partizan: Jedan je potvrđen!

Zvanično – Rašon Tomas stigao u Partizan! Košarkaški klub Partizan je objavio da je potpisao ugovor sa Rašonom Tomasom, doskorašnjim igračem Dinama iz Sasarija.  Krilni centar potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima.  Partizan pronašao pojačanja u Italiji, u pitanju su Amerikanci.

Košarka 09.07.2019 | 15:55
Iz Italije u Partizan: Jedan je potvrđen!
Kako je navedeno, krilni centar sa pasošem SAD je potpisao dvogodišnji ugovor.

Tomas je visok 203 centimetara, rođen je 1994. godine, a u sezoni 2018/19 je sa italijanskim timom osvojio FIBA Evropa kup i igrao finale Serije A.

U dresu Dinama, Tomas je u Evropa kupu beležio 15,5 poena i 6,4 skoka po utakmici uz rekord FIBA Evropa kupa, kada je na jednoj utakmici zabeležio 40 poena i 16 skokova i imao indeks 54.

U seriji A, Tomas je u proseku beležio 12,5 poena i imao 6,6 skokova po utakmici.

Sezonu ranjie, novi košarkaš Partizana NIS je igrao za razvojni tim Oklahome u NBA G ligi, gde je u proseku beležio 13,9 poena i 7,2 skoka po meču.



Crvena zvezda je skoro kompletirala tim za odbranu naslova u ABA ligi i napad na plej-of Evrolige...

Partizan poslednjih nedelja nije bio ni blizu toliko aktivan kao "večiti" rival, što je poprilično zabrinulo navijače "parnog valjka". 

Ali...

Iako košarkaši koji se pominju kao nove akvizicije vicešampiona Srbije nisu atraktivni kao oni koje je dovela Zvezda i koje namerava da angažuje, konačno i pristalice Partizana mogu da se pozabave skeniranjem statistike i gledanjem snimaka potencijalnih pojačanja.

To su Vilijam Mozli i Rašon Tomas, pišu specijalizovani košarkaški sajtovi.

Vest je vrlo brzo potvrđena iz Humske - Rašon Tomas jeste novi član Partizana! 

Tomas je prošle sezone nosio dres Dinamo Sesarija, najbolje se snalazi na poziciji krilnog centra. U dresu kluba iz Palakanestra beležio je prosečno 12,5 poena, 6,6 skokova i 2,1 asistenciju po utakmici. Pre Italije, nastupao je za razvojni tim Oklahome, a u dresu Tandera oprobao se i u Letnjoj NBA ligi.

Vilijam Mozli je "petica", koja se proslavila postavljanjem rekorda po broju blokada u jednoj NCAA sezoni (156 na 32 utakmice). Od odlaska iz Amerike nije napušta Italiju, branio je boje Fortituda, Ferentina, Rekanatija, Latine i Lenjana. Poslednji klub u kojem je igrao je Trst, a prošle sezone imao je prosek od 7,6 poena, 3,4 skoka i 1,4 blokade po utakmici.

Partizan je, navodi se, u završnoj fazi pregovora.

Jutros se šuškalo, a već u toku dana sve je dobilo epilog. Rašon Tomas, bivši igrač Dinamo Sasarija, potpisao je za beogradske crno-bele. Kako klub navodi, on će u Partizanu provesti naredne dve godine.

Prethodne sezone je zajedno sa Dinamo Sasarijem, koji je sa klupe predvodio Đanmarko Poceko, bivši trener Cedevite, došao do finala Palakanestra u kojem je nesrećno izgubio od Venecije s rezultatom 4:3 u seriji. Može da se pohvali i jednim osvojenim trofejom, i to evropskim, pošto je ekipa sa Sardinije osvojila FIBA Evropa kup.

Tomasova statistika deluje zaista impresivno. On je u Fibinom takmičenju u proseku dolazio do 15,5 poena po utakmici uz 6,4 uhvaćenih lopti. Takođe, može se da se pohvali i da drži rekord ovog takmičenja po broju postignutih poena na jednom meču, jer je na jednom susretu došao do čak 40 poena uz 16 skokova, a imao je indeks korisnosti od 54.

Što se tiče igara u Palakanestru, ni tamo nije bio ništa lošiji. Rašon Tomas je u italijanskom šampionatu prosečno beležio 12,5 poena i imao je 6,6 skokova po utakmici.

Pre toga je nastupao za razvojni tim Oklahome u NBA G ligi, a tamo je takođe u proseku imao dvocifren učinak - 13,9 poena i 7,2 skoka po meču.

Takođe, prema još uvek nezvaničnim informacijama specijalizovanog košarkaškog sajta Sportando, Vilijam Mozli je blizu dogovora sa crno-belima. I ovaj košarkaš dolazi iz italijanskog Palakanestra, pošto je prethodne sezone nastupao za Trst.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar