WB, 8. dan WTA: Prvih sedam nosilaca otpalo!

A tek je vreme za odlučujuće okršaje! Serena protiv Alison Risk, Simona Halep želi da ponovi uspeh iz 2014. godine.

Tenis 09.07.2019 | 11:29
WB, 8. dan WTA: Prvih sedam nosilaca otpalo!
Nakon Maničnog ponedeljka, novi dan pauze imaće muškarci, dok će žene ponovo na teren za duele četvrtfinala. Na terenima Old Ingland Kluba moglo bi da bude veoma zanimljivo, pošto su brojni nosioci već ispali iz konkurencije.

Tako je prvi nosilac, Ešli Barti eliminisana u četvrtoj rundi od Alison Risk, kao i treći nosilac Karolina Pliškova koja je u istoj fazi poražena od Karoline Mučove. Na samom startu je šokantan poraz doživela Naomi Osaka od kazahstanske teniserke, Julije Putinceve, a nisu se dobro provele ni Kiki Bertes, Anđelik Kerber i Petra Kvitova.

U prvom četvrtfinalnom paru igraće najbolje rangirana od preostalih teniserki, Simona Halep, protiv Kineskinje, Šuai Ženg. Poznato je da se rumunska teniserka ponajmanje dobro snalazi na travnatoj podlozi, ali ove sezone je uspela da se domogne četvrtfinala. Tako je došla na korak do ponavljanja njenog najvećeg uspeha na Vimbldonu, pošto je 2014. godine eliminisana upravo u polufinalu.

Kineska teniserka, koja je trenutno 50. igračica na WTA listi, na putu do okrašaja sa SimonomHalep već je napravila nekoliko velikih iznenađenja. U prvom kolu je bez ikakvih problema savladala Karolin Garsiju u dva seta, a nisu se dobro provele ni Janina Vikmajer i KarolinaVoznijacki. Jedina koja je za sada uspela da joj uzme set bila je Ukrajinka, Dajana Jastremska.

Dve teniserke su se za sada tri puta sastajale, a u međusobnom skoru vodi Šuai Ženg. Doduše, sva tri puta su se sastajale na tvrdoj podlozi, a poslednji put pre gotovo tri godine.

Istovremeno će na teren sedmostruka šampiona Otvorenog prvenstva Engleske, Serena Vilijams, koja ne bi smela da ima previše problema protiv Alison Risk, koja, objektivno gledano, prilično izmorena stiže na ovaj duel.

Risk je sve mečeve do sada rešavala u tri seta, mada je u poslednjem u nizu napravila najveće iznenađenje izbacivši Ešli Barti, trenutno prvu igračicu na svetu. Pre toga su se na njenom putu našle Hrvatica, Dona Vekić, potom naša Ivana Jorović, te Belinda Benčić iz Švajcarske.

O Sereni ne treba trošiti previše reči. Vilijamsova i na zalasku karijere pruža fantastične partije i svakako je veliki favorit da ponovo uđe u samu završnicu Vimbldona. Jedine muke u prva četiri kola imala je protiv slovenačke teniserke, Kaje Juvan, koja je uspela da joj uzme prvi set.

Domaći navijači na Old Ingland Klubu imaće danas za koga navijaju, pošto će njihova DžoanaKonta pokušati da iskoristi nalet sa tribina i slavi protiv Barbore Stricove. Popularna Džo još uvek nema titulu na Grend Slem turnirima, a travnata podloga joj uglavnom odgovara, pošto je 2017. godine na Vimbldonu već dolazila do polufinala.

Sa druge strane, Barbora Stricova je plasmanom u četvrtfinale već ponovila najveći uspeh na Grend slem turnirima u karijeri. Ali naravno da ne želi tu da stane, a treba napomenuti da protiv Konte ima i pozitivan međusobni skor.

Za kraj, tu je i okršaj između Eline Svitoline i Karoline Mučove. I jedna i druga su već ostvarile najveći uspeh u karijeri na Vimbldonu, plasmanom u četvrtfinale, što znači da će jedna od njih otići još jedan korak dalje i na verovatno samo po najlepšem pamtiti ovu odiseju na terenima Old Ingland Kluba.

Dve teniserke su se već sastajale ove godine i to na turniru u Dohi, gde je kao pobednica izašla ukrajinska teniserka posle samo dva seta.



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar