EP do 18: Novi poraz Srpkinja!

Mlade košarkašice poražene od Mađarske, u osmini finala protiv Nemačke.  Veoma loša igra naše reprezentacije na zatvaranju grupne faze.

Košarka 09.07.2019 | 10:51
EP do 18: Novi poraz Srpkinja!
Veliki broj izgubljenih lopti koštao je srpske juniorske košarkašice poraza danas na Evropskom prvenstvu u Sarajevu. Već do poluvremena bilo ih je 15, a Mađarska je uspela da materijalizuje većinu kontri i tako slavi prilično ubedljivo 71:54. Srbija je tako završila na trećem mestu u Grupi B i u osmini finala će igrati protiv drugoplasirane selekcije iz Grupe A, Nemačke.

Delovalo je barem nakon uvodnih 10 minuta da Srbija može da parira Mađarskoj. Prva četvrtina donela nam je koliko-toliko ravnopravnu borbu. Ruku na srce, nijedna reprezentacija nije blistala u napadu i viđen je veliki broj promašaja, ali je to donekle jasno za ovaj uzrast. Mađarske košarkašice su bolje otvorile meč, ali su naše uzvratile i nakon prvih deset minuta su vodile su rezultatom 13:11.

I u uvodnih nekoliko minuta druge četvrtine viđen je egal. Međutim, Srbija je nakon toga naglo pala, nije uspela da dođe do koša u poslednja tiri minuta ove deonice i Mađarska je tada napravila osetniju rezultatsku prednost. Četvrtina je okončana serijom 12:0 naših komšija, pa je na poluvremenu na semaforu pisalo 21:38.

Treba napomenuti da je Srbija nastupala bez najbolje košarkašice, Jelene Mitrović, koja je inače rođena sestra bivšeg košarkaša Crvene zvezde, Luke Mitrovića.

Po istim notama igralo se i u trećoj deonici. Srbija je nastavila sa „rasprodajom“ lopti, a Mađarska je gotovo svaku šansu za koš na drugoj strani koristila. Prednost rivalki je brzo otišla iznad 20 poena i bilo je jasno da nas očekuje ubedljiv poraz srpske reprezentacije. Ipak, naše devojke su donekle uspele da se konsoliduju u drugom delu ove četvrtine, pa je Mađarska pred poslednjih 10 minuta vodila rezultatom 55:37.

U poslednjoj četvrtini viđeno je samo odrađivanje posla od strane selekcije Mađarske. Prednost nije rasla, ali nije ni padala ispod granice od 15 minuta. Naše rivalke su igrale taman toliko koliko im je trebalo i došle do veoma zaslužene pobede, 71:54. Mađarske košarkašice tako grupnu fazu završavaju na prvom mestu bez ijednog poraza, pa će u osmini finala ići na Belgiju koja je držala „fenjer“ u Grupi A. Kao što smo već pomenuli, Srbija će igrati protiv reprezentacije Nemačke.

Protiv Nemačke naše reprezentativke neće igrati samo za prolaz u četvrtfinale, već i za opstanak u A diviziji. Ukoliko kojim slučajem izgube, moraće da kroz doigravanje pokušaju da zadrže mesto među najboljim selekcijama u Evropi.

Najefikasnija u redovima naše reprezentacije na ovom susretu bila je Marta Mitrović sa 17 poena, a dvocifren učinak zabeležila je i Nadežda Nedeljkov sa 10 poena. Kod Mađarske, istakle su se Reka Dombai sa 21 poenom, potom Anđelika Kiš sa 12 poena i Nora Judit sa 10 poena.

Grupa B

Belorusija - Rusija 65:78
/Vasiljevič 18 - Andruščenko 20/

Srbija - Mađarska 54:71
/Mitrović 17 - Dombai 21/



Izvor: mozzartsport

Foto: Fiba Women's Eurobasket - U18

Komentari / 0

Ostavite komentar