"Trejdovali" Igudalu, pa mu obećali najveću počast!

Dres sa brojem devet u Golden Stejt Voriorsima više neće biti korišćen.

Košarka 09.07.2019 | 08:57
"Trejdovali" Igudalu, pa mu obećali najveću počast!
Andre Igudala u nedelju je i zvanično "trejdovan" iz Golden Stejt Voriorsa u Memfis Grizlise.

Voriorsi su pustili "niz vodu" 35-godišnjeg krilnog igrača, kako bi posle odlaska Kevina Durenta i teške povrede Kleja Tompsona oslobodili prostor u platnom spisku za angažovanje Ol star beka Bruklin Netsa, Dianđela Rasela.

Igudala je sa platom od 17,2 miliona dolara u poslednjoj sezoni ugovora postao preveliki luksuz za nekadašnje šampione, koji posle dugo vremena neće biti favoriti "broj jedan" za osvajanje titule...

Voriorsi su povukli surov poslovni potez, a vlasnik franšize Džo Lejkob je u saopštenju povodom realizacije "trejda", uz osetnu dozu griže savesti, brže-bolje poručio da će Igudalin dres sa brojem devet biti povučen iz upotrebe.

"Šest godina nakon što smo uz velika očekivanja potpisali Andrea Igudalu, možemo da kažemo da smo čak potcenili koliki će značaj imati za naš tim, na terenu i van njega. Andre se žrtvovao za dobro ekipe i u jednom od najboljih poglavlja tokom ove avanture, postao MVP finala plej-ofa 2015. Bio je apsolutno vitalan za naše tri titule i pet uzastopnih finala. Zato mu se zahvaljujemo na doprinosu i jedva čekamo da vidimo njegov broj pod svodovima 'Čejs centra'", stoji u saopštenju.

Voriorsi su se od "Orakl arene" oprostili sa tri poraza od Toronto Reptorsa u finalu, a od oktobra će igrati u novoj dvorani u San Fransisku.

Igudala se u Golden Stejtovim pohodima na šampionsko prstenje isticao trojkama, ali još više uspešnim akcijama u odbrani u momentima kada su se "lomile" utakmice.

Memfis je najavio da će u narednom periodu pokušati da prosledi Igudalu drugom timu...



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar