EP: Sonja Petrović u idealnoj petorci!

Sonja Petrović, košarkašica Srbije, proglašena je jednom od pet najboljih košarkašica Evropskog prvenstva u Beogradu.  Veliko priznanje za srpsku košarkašicu.

Košarka 08.07.2019 | 09:36
EP: Sonja Petrović u idealnoj petorci!
Petrovićeva je pomogla Srbiji da dođe do bronzane medalje pobedom nad Velikom Britanijom sa 81:55, pošto ih je u polufinalu prethodno zaustavila Španija u subotu.

30-godišnja Petrovićeva je sjajno predvodila svoju ekipu i u šest utakamica prosečno je beležila 11 peona, 6.3 skoka i 3 asistencije. Na utakmici za treće mesto bila je najbolja sa 14 poena, uz 13 skokova.

Sonja ovoga puta nije uspela da bude MVP takmičenja, što joj je pošlo od ruke pre četiri godine u Mađarskoj, kada je Srbija bila prvak Evrope.

Pored reprezentativke Srbije u idealnoj petorci našle su se evropske šampionke Špankinje Marta Sargaj i Astu Ndur, zatim Francuskinja Sandrin Grida i Britanka Temi Fegbenl.

Najkorisnija igračica turnira, odnosno MVP bio je gorostasni centar Španije, Ndur.

Borile su se naše devojke tokom čitavog Evropskog šampionata do poslednjeg atoma snage. I izborile su se za bronzano odličje na Evropskom šampionatu pred domaćom publikom, ali tu nije bio kraj priznanjima za košarkašice naše selekcije.

Na svečanoj ceremoniji dodele medalja, proglašena je i najbolja petorka ovog Evropskog prvenstva. Među njima se našla i fantastična košarkašica Srbije, Sonja Petrović, koja je zajedno sa svim ostalim devojkama grizla sve do samog kraja.

Ona je na današnjem meču za bronzu bila ubedljivo najbolja košarkašica u našoj reprezentaciji ostvarivši dabl-dabl učinak. Sonja je došla do 14 poena uz čak 13 uhvaćenih lopti. Ali još jednom treba ponoviti, Sonja Petrović je od samog starta prvenstva pokazala neverovatnu borbu i požrtvovanost, te je sasvim zasluženo pokupila prestižno priznanje.

Ovo nije put da Sonja Petrović osvaja nagradu za jednu od pet najboljih igračica na turniru. Isto to je učinila i pre četiri godine u susednoj Mađarskoj, kada je Srbija došla do zlatne medalje nakon pobede protiv Francuske u finalu.

Pored Sonje, u najboljoj startnoj petorci našle su se dve reprezentativke Španije, Marta Haragaj i Astu Ndur, potom najefikasnija košarkašica Francuske, Sandrin Gruda, a sastav je kompletirala Britanka, Temi Fagbenle.

Epitet najkorisnije košarkašice čitavog turnira, odnosno titula MVP-ja, otišla je u ruke Astu Ndur, koja je zaista imala fantastične brojke kroz čitav ovaj turnir. U finalu su Francuskinje pronašle lek za njene sjajne prodore, ali opet nedovoljno za zlatnu medalju.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar