Crnadak ugostio ministre SEECP-a

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak priredio je večeras u Istočnom Sarajevu večeru dobrodošlice za učesnike sastanka ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi (South-East European Cooperation Process - SEECP), koji će se sutra održati u Kongresnoj dvorani Hotela „Holiday“ u Sarajevu sa početkom u 10:30 sati.

Bosna i Hercegovina 07.07.2019 | 20:50
Crnadak ugostio ministre SEECP-a
Na sastanku ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Europi u Sarajevu, na kojem će učestvovati visoka izaslanstva sudionica SEECP-a, predstavnici Europske unije i Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), razgovaraće se o aktualnom zamahu integracija u EU, aktivnostima na povezivanju u regiji SEECP-a i šire kao preduslovu za održivi razvoj te regionalnim i evropskim integracijskim procesima.

Sastanak će biti održan u sklopu bosanskohercegovačkog predsjedanja SEECP-om i prethodi Samitu SEECP-a na niovu predsjednika 9. jula na Jahorini, kojim će se okončati predsjedanje Bosne i Hercegovine ovom regionalnom inicijativom pod motom „Bolja povezanost za bolji život“.

Regionalna inicijativa Proces saradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) pokrenuta je 1996. godine u Sofiji u cilju jačanja regionalne saradnje,  bezbjednosti i stabilnosti.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Circus Colorado

07.07.2019 21:44

Nemojte zaboraviti traziti fiskalne racune.

ODGOVORITE