Video: Ono kad se zabrojiš koliko je krugova do kraja...

Verovatno je imao keca iz matematike!

Ostali sportovi 07.07.2019 | 18:59
Video: Ono kad se zabrojiš koliko je krugova do kraja...
Daleko je Hagos Gebrhivet od neiskusnog atletičara. Ima u njegovoj biografiji i olimpijskih medalja i odličja sa svetskih prvenstava, a opet je sebi dozvolio blam na mitingu Dijamantske lige u Lozani, koji će ga sigurno pratiti kao senka narednih godina.

Desi se, zabroji se čovek. Ko zna gde su 25-ogodišnjaku iz Etiopije bile misli kada je umislio da ga čeka još 150 metara do kraja trke na pet kilometara.

Zaleteo se Gebrhivet, sjurio se u ciljnu ravninu kao vetar, duša mu je bila u nosu, ali nije odustajao, ni posustajao čak ni kada je video, ako je video, da mu je najbliži pratilac dobrih 20-30 metara iza leđa.



Dakle, može čovek da se zabroji u brojanju koliko ima krugova do kraja, ali nije jasno kako je Etiopljanin propustio zvuk zvona, koje obznanjuje da počinje poslednjih 400 metara!? Umesto da ga taj zvuk probudi, Gebrhivet je počeo da slavi, da otpozdravlja publici, video je sebe sa bogatom nagradom u džepu, na najvišem stepeniku pobedničkog postolja.

A, onda je video kako njegovi rivali u istom ritmu lagano kaskaju jedan za drugim i nastavljaju trku. Shvatio je nesrećni Hagos šta je uradio, probao je da se vrati u borbu, ali bilo je kasno. Na kraju je nesuđeni pobednik stigao na cilj kao – deseti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar