''Sa ratišta se vratilo 46 osoba''

Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić izjavio je da ovaj savjet nije raspravljao o tome da supruge i djeca pripadnika “Islamske države” budu smješteni u prihvatni centar za migrante Salakovac kod Mostara.  

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


– To je ozbiljna tema za koju moramo da imamo veoma dobru pripremu i adekvatne informacije o kojem broju povratnika je riječ – rekao je Zvizdić na konferenciji za novinare u Sarajevu. 

Zvizdić je naveo da se iz područja pod kontrolom “Islamske države” do sada u BiH vratilo 46 osoba, a da se, prema informacijama koje ima, na stranim ratištima još nalazi 52 ili 54 državljanina BiH, od kojih su polovina žene i djeca.

– Moramo imati vrlo jasnu informaciju da li će se oni vratiti u BiH ili će ih preuzeti neko drugi – ocijenio Zvizdić, te dodao da o tome ne može dati više informacija.

(Srna)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

A ne

06.07.2019 17:35

A ne kako lažu Burlini plaćenici Galijašević, Ćeranić, bivši udbaš Tomo Kovač koji gostujući kod Marića u emisiji Dobro jutro Srbijo šire laži u kako u BiH ima na hiljade potencijalnih islamskih terorista

Pa što kažu da je tzv beiha leglo terorista? Koliko osoba podržava tu islamsku državu? Jel ih sud tzv beiha štiti od progona i samo daje uslovne kazne po naredjenju sda?

Re

06.07.2019 19:34

Meho

06.07.2019 18:08

E moji Bosnjaci sta uradiste sami od sebe???

Politika i ološi

07.07.2019 21:21

Jeli ih Bakir dočekao...??? To mu je obaveza ostavio babo u amanet...jer mu je babo i doveo mudžahedine u BIH..

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.