Novi detalji akcije "Tebra"

Od ranog jutra traje akcija USKOK i policije u više hrvatskih gradova pa i BiH. Uhapšeno je više od deset osoba koje se povezuje sa dilanjem droge, podmetanjem požara i premlaćivanjima.

Region 05.07.2019 | 23:02
Novi detalji akcije "Tebra"
U sklopu akcije kodnog imena “Tebra”, specijalci s fantomkama prvo su u sedam sati stigli u naselje Malešnica. U bijegu od policije tamo je uhapšen muškarac koji se na brzinu pokušao riješiti droge.

Munjevita akcija potom je nastavljena u Prečkom. Policija je presrela automobil iz kojeg je izvukla muškarca. Pružao je otpor, što je vidljivo i na njegovom automobilu koji je, nakon toga, uredno stajao parkiran na mjestu događaja. Na prednjem staklu naljepnica sindikata MUP.

Hapšenja su se potom nastavila u drugim dijelovima grada, ali i na ostrvu Rabu i u Splitu. Akcija koja je počela u Hrvatskoj nastavljena je u BiH. U Ljubuškom su uhapšene dvije osobe i zaplijenjeno čak 300 kilograma droge skank.

U 18 sati su krenula ispitivanja privedenih pred inspektorima USKOK. 

Kako se saznaje, gotovo svi uhapšeni su stari policijski znalci. Neki od njih su i ranije bili hapšeni. Ukupno ih je 20, 10 uhapšenih u Zagrebu, 6 u Splitu, dvoje na Rabu i dvoje na Korčuli.

Među uhašenima su i Đorđe Vuletić, Đoko, inače bivši policajac, pripadnik knežijske grupe kojem se sudilo u slučaju zločinačke organizacija. S njim je pao i Tomislav Sablja s kojim je već pao, prije tri godine i to zbog pokušaja krađe automobila. Uhapšen je i njegov advokat Andrej Ilić koji je poznat kao advokat jednog od osumnjičenih na suđenju ubicama Ive Pukanića.

Sumnjiči ih se za cijeli niz krivičnih djela iz organizovanog kriminala – premlaćivanja, paljenje automobila, dilanje drogom, a organizovani se kriminal prelio i preko granice u Bosnu i Hercegovinu. Upravo je tamo uhapšeno više osoba, među njima je i jedna granična policajka za koju se sumnja, kako RTL nezvanično saznaje, da je pomagala osumnjičenima da drogu prebace u Hrvatsku i to drugim, okolnim putevima, a ne preko samog graničnog prelaza.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zizi

06.07.2019 06:06

Male kazne pa se vrate da ponovo truju omladinu. Sto ih apse kad ce se opet dogovoriti sa sudiom i poslije par mjeseci ponovo poceti raditi.

ODGOVORITE