Oružane snage ne idu na granicu

Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš izjavila je da nema zakonskog osnova za slanje pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize.

Bosna i Hercegovina 04.07.2019 | 17:08
Oružane snage ne idu na granicu
– Pripadnici Oružanih snaga BiH mogu se samo privremeno angažovati, i to u skladu sa odlukom Predsjedništva BiH u slučajevima prirodnih katastrofa ili nesreća – rekla je Pendeševa u Banjaluci.

Ona je pojasnila da je to angažovanje moguće tako da se na pojedinim lokacijama upotrijebe inženjerijske jedinice radi zaprečavanja lokaliteta, ali ne i da tu ostanu. 

Komentarišući nabavku motornih vozila za potrebe Oružanih snaga BiH, Pendeševa je rekla da je riječ o višegodišnjem projektu i kapitalnim ulaganjima koja su odobrena i definisana odlukom Predsjedništva BiH.

– Pripremili smo gotovo svu proceduru, ali još radimo na bazi odluke o privremenom finansiranju i čekaćemo da se usvoji budžet – istakla je Pendeševa.

Predsjedavajući Savjet ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je u utorak, 2. jula, da je Savjet ministara u tehničkom mandatu zadužio ministra odbrane Marinu Pendeš da hitno pripremi i Predsjedništvu BiH uputi odluku o angažovanju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga na lokacije koje migranti koriste za nelegalni ulazak u BiH.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Marina Marina

04.07.2019 15:18

Pare su legle idemo dalje.

ODGOVORITE
Name

Jasno

04.07.2019 15:49

Samo ih posalji,da vec jednom rijesimo problem!!!

ODGOVORITE
Name

Gojko

04.07.2019 16:30

Crknite od muke

ODGOVORITE
Name

Leo

04.07.2019 19:42

Ipak se Mile pita,nece OS BIH na granice,daj ba Ministrice kupite koji autobus i minibus da neidemo sa onim krsevima na straze,malo malo pa ostanemo na putu u kvaru,svaka ćast onim ljudima sto ih voze

ODGOVORITE
Name

Aco

04.07.2019 21:55

Hahaha mi vec odavno idemo svojim autima na straze,jer od dva autobusa u Banja Luci,oba su u kvaru i nadam se da ih nece napraviti

Name

Re

04.07.2019 21:54

Pa I to je prirodna katastrofa nagulilo pola azije I afrike za EU.

ODGOVORITE
Name

Samo

04.07.2019 22:51

zamajavanje nikad ne govore koliko su dobili od eu za izbjeglice. Lazu narod a prosle godine sve dogovoreno! Novac legao ali ni deseti dio nije ulozen na migrante. Da nije tako zar nebi bilo logicno napuniti nekoliko vozova migranata i nazad preko drine ali svi lazu narod jer su se debelo omastili!“

ODGOVORITE