Erupcija: Turisti bježali u more

 Italijansko ostrvo Stromboli pogođeno je nizom opasnih erupcija vulkana koje su danas natjerale turiste da sa plaža bježe u more.

Svijet 03.07.2019 | 19:07
Erupcija: Turisti bježali u more
Dvije nove erupcije desile su se na čuvenom ostrvu, a iz vulkana izleće crveno usijano kamenje zvano "lapili", kažu lokalni izvori, prenosi ANSA.

"Iz kratera izlazi ogroman stub gustog crnog dima", rekao je agenciji jedan svjedok.

Drugi su svjedočili o snažnoj eksploziji: "Čuli smo prasak, a onda se stub od dima i lapila sručio na naselje Đinostru, a video se plamen na obroncima vulkana".

Da su požari izbili na ostrvu potvrdili su agenciji iz vatrogasne i šumarske službe na ostrvu, a za sada nema detaljnijih informacija o povrijeđenima ili pričinjenoj. 

Na ostrvu Stromboli je tokom pedesetih godina prošlog vijeka sniman film u kome je glumila Ingrid Bergman, a u posljednjih nekoliko decenija je, zajedno sa ostalim Eolskim ostrvima, postalo omiljena lokacija za izgradnju kuća za odmor u kojima odsjedaju bogate i slavne ličnosti. 

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Haha

03.07.2019 17:48

Nek vrati bog kako su avioni polijetali pa bombardovali nas RS i SRB jos ce vama biti

ODGOVORITE
Name

replika

03.07.2019 21:34

Opet će znači biti nevremena i poplava u RS-u.

Name

Dzigi

04.07.2019 07:00

koliko si zatrovan mrznjom, Neznam sta mislis kako ce bog vratit vama koji ste zapocinjali ratove u bivsoj J. i tako poubijali masu neduznog naroda. Meni je zao sto je i tamo nastradao neduzan narod umjesto politicara kojima ti puno vjerujes. Blago tebi.