U Vučjaku će biti prihvatni centar

Operativni štab za pitanje migracija u BiH, kojim je predsjedavao ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, na današnjem sastanku potvrdio je da ostaje pri ranijoj odluci o formiranju prihvatnog centra u Vučjaku kod Bihaća.

Bosna i Hercegovina 02.07.2019 | 15:46
U Vučjaku će biti prihvatni centar
Stav predstavnika Delegacije EU u BiH da neće finansirati smještaj migranata na ovoj lokaciji, članovi Štaba su ocijenili neutemeljenim i argumentovanim, pa čak i da u svemu možda postoje skrivene namjere da se migranti što duže zadrže u BiH.

Posebno je kritikovan navod da je lokacija neprihvatljiva jer je blizu granice sa Hrvatskom. Takođe, predstavnik Unsko-sanskog kantona, policijski komesar Mujo Koričić, istakao je da je izmještanjem migranata iz parkova i privatnog smještaja na Vučjak, situacija u gradu Bihaću mnogo bolja, posebno sa aspekta bezbjednosti.  

S ciljem daljeg rastrećenja pritiska na ovaj kanton, razmotriće se i mogućnost smještaja migranata u centru „Duje“ u Doboj Istoku.

Na današnjem sastanku razmatrana su i pitanja o kojima će delegacija BiH razgovarati na sastanku sa predstavnicima Evropske unije sredinom mjeseca u Briselu, a koja se odnose na aktuelnu migrantsku situaciju u BiH.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pepermint

02.07.2019 14:31

U sumu to, pa neka se tuku i divljaju do mile volje.

ODGOVORITE
Name

Uspjeh crvenog krsta

02.07.2019 14:37

Ko kaze da se BiH ne naseljava?

ODGOVORITE
Name

Jaffa

02.07.2019 14:52

Sa porodicom sam otišao u EU, valjda tako treba.

ODGOVORITE