Zapadni Balkan integrisati u EU

Njemačka čvrsto stoji uz evropsku perspektivu Zapadnog Balkana i podržava zemlje tog regiona u njihovim reformskim naporima, saopšteno je iz kabineta njemačke kancelarke Angele Merkel.  

Svijet 02.07.2019 | 10:36
Zapadni Balkan integrisati u EU
– Zbog kasnog objavljivanja izvještaja o zemljama, rok za odluku o otvaranju početnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom je bio kratak. Prije ove odluke, Savezna vlada mora da dobije i saglasnost Bundestaga – rečeno je u kabinetu Merkelove na pitanje da prokomentarišu odluku Savjeta EU da odgodi pokretanje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, prenosi RTCG pozivajući se na Pobjedu.

 Evropska unija je sredinom ovog mjeseca odgodila odluku o pokretanju pristupnih pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. 

Skoplje i Tirana su dobili novi termin, oktobar ove godine, kada će se članice EU izjasniti o tome da li će ove zemlje početi pregovore.

U zaključima Savjeta EU ponovljeno je da je Brisel “opredijeljen da nastavi proširenje i da je to ključna politika Unije”.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Е

02.07.2019 09:01

Никад за никад а можда ни тад. То да сте жељели ми би тамо били давних дана још прије распада Југе, као што сте прихватили Бугарску, Румунију и остали шљам што су били гори од Југе 10 пута.

ODGOVORITE
Name

Re E

02.07.2019 09:47

I ja sam mislio tako ali smo mi ipak veci sljam od Bugara i Rumuna,svi se u miru podijelise osim nas.Kako da nas prime u EU kad nam je baliluk,cetnistvo i ustastvo smisao zivljenja.Mi smo figurativno stoka kojoj treba coban da nas nadgleda,zalosno ali je tako.

Name

Bili

02.07.2019 11:04

su gori od Juge, sprdali smo se sa njima, ali sad se oni mogu sprdati sa ovim banana državicama kojima je najveći uspjeh što imaju svoju fudbalsku reprezentaciju.

Name

re za E

02.07.2019 11:24

Imali smo ponudu i mogućnost da po kratkom postupku uđemo u tadašnju EZ uz 5 milijardi $ na kafu ali su određeni kočničari u Jugoslaviji pristupili na tadašnju geopolitiku Rusije kojoj nikako nije bio interes da izgubi utjecaj na našem prostoru.Ako si pametan skontat ćeš o kojim kočničarima je riječ.

Name

jo

02.07.2019 12:46

Srbi nece nikad u EU

ODGOVORITE
Name

uf

02.07.2019 16:18

Sta su to makedonija ili albanija bolji da ce oni prvi uci u EU.

ODGOVORITE