LN: Nikome ništa ne treba...!

Poznati učesnici završnog turnira, poslednje kolo ligaškog dela Lige nacija lišeno rezultatskog značaja. U Čikagu će igrati Brazil, Iran, Rusija, Francuska, Poljska i domaćin SAD. Srbija sa Bugarskom u Plovdivu za prestiž.

Ostali sportovi 30.06.2019 | 11:54
LN: Nikome ništa ne treba...!
Sve je poznato u Ligi nacija. Porazom Kanade u Braziliji od lidera takmičenja Brazila rešena je i poslednja dilema. Na završni turnir takmičenje pod okriljem Svetske odbojkaške federacije (FIVB) igraće Francuska.

Osim Trikolora koji su u direktnom dvoboju pobedili Italiju, na F6 u Čikagu od 10. do 14. jula igraće i Brazil, Iran, Rusija, Poljska i domaćin SAD. Titulu od prošle godine brani Rusija koja je u premijernoj sezoni bila bolja u finalu od Francuske sa 3:0.

Odbojkaši Srbije su u crnoj seriji. Izabranici selektora Nikole Grbića odavno su digli ruke od Lige nacija. Pogled je uperen ka Bariju početkom avgusta i kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. Mečom u Varni protiv Bugarske danas (19.40) Orlovi završavaju takmičenje. Biće to duel za prestiž sa komšijama koji su godinama u krizi.

Po prvi put ove sezone u Plovdivu u našem sastavu su bili Nemanja Petrić, Marko Ivović i Aleksa Batak. Oni su poslednjeg vikenda zamenili Milana Katića, Davida Mehića i Vuka Todorovića. Ovo takmičenje preskočili su tandem Peruđe Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin, kao i primač servisa Trentina Uroš Kovačević.

Bugari su i ove godine igrali bez glavne zvezde Cvetana Sokolova. Tradicija poslednjih godina je na strani naše reprezentacije. Orlovi su dobili četiri od prethodnih pet utakmica protiv istočnih suseda. Prošle godine je Srbija pobedila u Varni Bugare sa 3:2 u Ligi nacija.

Poljska je sjajnom serijom od šest uzastopnih pobeda izborila završni turnir iako su svetski šampioni igrali u kombinovanom sastavu. Nije bilo Bartoša Kureka, prošle godine najboljeg odbojkaša na Svetskom prvenstvu u Italiji i Bugarskoj.

Italijani kao da su digli ruke od završnog turnira jer su u Braziliji stigli oslabljeni pa ne čudi dva poraza od Kanada i Francuske. Amerikanci su u Plovdivu sa drugim timom. One najbolje čuvaju za Čikago i borbu za trofej pred svojim navijačima.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar