Dominacija "klinaca", Lekleru pol pozicija u Austriji!

Mladi vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije u trci za Veliku nagradu Austrije u Formuli 1 uz postavljeni novi rekord staze.  Francuski vozač imao je najbolje vreme i ostavio Hamiltona na drugom mestu, Fetel tek deveti. . .

Ostali sportovi 29.06.2019 | 18:11
Dominacija "klinaca", Lekleru pol pozicija u Austriji!
Šarl Lekler je u Austriji došao do pol pozicije uz postavljen novi rekord staze. Mladi vozač Ferarija najbolji krug u kvalifikacijama izvozio je za neverovatnih 1:03.003.

Na prva tri startna mesta naći će se vozači iz tri različita tima jer je drugi u kvalifikacijama bio Luis Hamilton u svom Mercedesu, a treći Maks Ferstapen u Red Bulu.

Iza Maksa Ferstapena je finski vozač iz Mercedesa Valteri Botas, dok je peti bio fantastički Kevin Magnusen iz Hasa, a ruki Lando Noris ponovo je oduševio sve ljubitelje F1 karavana, a pogotovo navijače Meklarena osvojenim šestim mestom u kvalifikacijama.

Sebastijan Fetel je zbog kvara pneumatičkog sistema na svom bolidu bio primoran da propusti treći deo kvalifikacija, ali je zbog dobre vožnje u drugom uspeo da se plasira u treći, pa će u nedelju startovati sa pozicije broj 10.

Trka za Veliku nagradu Austrije će početi sutra u 15:10.

Hamilton vodi u generalnom plasmanu sa 187 bodova, ispred Botasa koji ima 151. Sledi Fetel sa 111, Maks Ferstapen sa 100 i sa 87 Lekler.

Izvor: B92/Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar