Vranković o "balkanskoj grupi": Biće naboja...

"Realno Hrvatska je favorit, a Srbija i Crna Gora boriće se za drugo mjesto u grupi", rekao je za MONDO reprezentativac Hrvatske Jakov Vranković poslije žrijeba EP, koji je tri balkanske selekcije stavio u istu grupu.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Rukometne reprezentacije Srbije i Hrvatske vodile su borbu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020, a volja žrijeba u petak u Beču, bila je da se ove dvije selekcije ponovo sastanu u Gracu u okviru Grupe A.

Osim Hrvatske i Srbije u grupi A igraće i Crna Gora i Bjelorusija, pa će to biti pravi balkanski okršaj.

"Sigurno je da je to zanimljiva grupa gdje će biti dosta nacionalnog naboja", bila je prva reakcija desnog beka reprezentacije Hrvatske Jakova Vrankovića, koji je u izjavi za MONDO sa mnogo respekta govorio o selekciji Srbije, ali i ostalim protivnicima.

"Srbija je izašla iz krize, spojili su mladu ekipu koja ima veliki potencijal tako da će protiv njih biti teška utakmica. Takođe i Crna Gora je pokazala karakter, iako su loše krenuli kvalifikacije, ali onda su pobijedili Dansku i pobjedom protiv Ukrajine pokazali da to nije slučajnost. Biće teške utakmice, ali mi se nadamo da ćemo biti kompletni i bez povreda, a onda se ne trebamo bojati nikoga od te tri reprezentacije", rekao je Vranković.

Reprezentativac Hrvatske ipak bez lažne skromnosti je prihvatio ulogu favorita.

"Iskreno i objektivno mi smo favoriti. Biće borba između Srbije i Crne Gore za to drugo mjesto. Biće u svakom slučaju zanimljivo i svaka utakmica će biti zanimljiva do kraja", istakao je Vranković.

Grupa A igraće se u Gracu, gdje će selekcije Hrvatske i Srbije sigurno imati veliku podršku, kako navijača koji će se uputiti u Austriju, tako i velikog broja Hrvata i Srba koji žive u ovoj zemlji.

Uprkos onom "naboju" kojeg je spomenuo, Vranković se nada da će sve proći u normalnoj sportskoj atmosferi, kakva je vladala na prošlim kvalifikacionim utakmicama, ali i duelima dvije selekcije u drugim sportovima, poput nedavnog okršaja vaterpolista u Beogradu.

"Ne vjerujem da će biti problema. Nama je bila želja da kroz kvalifikacije ostvarimo to prvo mjesto i d aigramo u Gracu i Beču, gdje ima puno više ljudi nego u Skandinaviji i to smo uspjeli. Vjerujem da će i stanovnici Srbije i Crne Gore podržati svoje reprezentacije, jer i njih ima dosta tamo i nadam se i vjerujem da će to biti pravo sportsko navijanje",zaključio je Vranković.

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.