Osmi poraz Srbije u Ligi nacija!

Kolaković nadigrao Grbića! Odbojkaši Srbije izgubili su od Irana u četiri seta (25:23, 26:28, 25:22, 25:19), na meču poslednjeg vikenda Lige nacija pred Fajnal-siks u Čikagu.  Odbojkaši samo do seta protiv Irana! Četvrti uzastopni poraz Srbije u Ligi nacija.

Ostali sportovi 28.06.2019 | 20:01
Osmi poraz Srbije u Ligi nacija!
Izabranici Nikola Grbića pretrpeli su osmi poraz, dok je tim Igora Kolakovića, nekadašnjeg selektora Srbije, ovom pobedom obezbedio učešće na Završnom turniru.

Srbija, koja od početka Lige nacija igra u podmlađenom sastavu, odigrala je dobar meč, međutim Iranci su bili bolji u odlučujućim momentima i zasluženo su ostvarili trijumf.

Najefikasniji u našem sastavu bili su Dražen Luburić i Srećko Lisinac sa po 13 poena, dok su Petrić i Ćirović imali jedanaest.

Na drugoj strani Amir Gafur je imao 22 poena, Purja Fajazi devet, a po osam Ebadipur i Musavi.

Ove godine, odbojkaši Srbije su Ligu nacija iskoristili kao pripremu za ono najvažnije što tek predstoji, a to je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine. Zbog toga su na teren uglavnom izlazili mlađi igrači, kojima će ovo poslužiti kao odlična priprema za ono što ih čeka u nastavku karijere.

Oni su danas igrali protiv selekcije Irana, koja se bori za prvo mesto nakon regularnog dela takmičenja. Nažalost, nisu uspeli da uzmu protivniku više od jednog seta, pa je azijska reprezentacija slavila sa 3:1 (25:23, 26:28, 25:22, 25:19).

Prvi set nam je doneo prilično izjednačenu igru dve reprezentacije, a ovaj period igre rešen je u veoma uzbudljivoj završnici. Iranci, ipak, nisu dozvolili da se set igra „na razilku“, pa su ga prelomili baš kada treba, 25:23.

U drugom setu viđena je gotovo identična priča, samo sa suprotnim epilogom. Ovoga puta moralo se igrati dok jedna reprezentacija na dođe do dva razlike, a to je prvo pošlo za rukom Srbiji, koja je dobila ovaj period igre rezultatom 28:26.

Naši reprezentativci nisu uspeli da iskoriste ovaj nalet i u trećem setu, već su ponovo glavnu reč prepustili Irancima. Ponovo je naša selekcija uspela da priđe blizu rivalu, ali je azijska selekcija ipak povela sa 2:1, pošto je dobila ovaj set rezultatom 25:22.

U poslednjem setu, Iranci su imali definitivno najlakši posao. Jasno se videlo da su naši klonuli, što je rivalska selekcija iskoristila i sa 25:19 postavila konačnih 3:1 na ovom susretu.

Srbiji je preostalo da odigra još dve utakmice na ovogodišnjem izdanju Lige nacija. U prvom će već sutra na megdan Amerikancima, a kroz dva dana će igrati protiv takođe otpisane Bugarske.



Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar