Detalji koji su obilježili susret

Susret lidera Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, ostaće i ovog puta upamćen po detaljima i pošalicama koje će se potom na različite načine tumačiti od strane stručne javnosti, kako politički orijentisane, tako i marketinški.

Svijet 28.06.2019 | 13:07
Detalji koji su obilježili susret
Najveću pažnju medija izazvala je šala koju je Tramp uputio Putinu po pitanju miješanja u izbore, kada su novinari zamolili američkog lidera da pozove Putina da se ne miješa u izborni proces u SAD.

Tramp je to učinio kroz osmijeh, a oba predsjednika su se na to nasmijejali kao na dobru šalu.

U krugu porodice

Interesantno je bilo i to koga je sve Tramp doveo na sastanak u okviru svoje delegacije. Iako je ruska strana bila krajnje profesionalna - činili su je ministri i pomoćnici predsjednika, Tramp je pored svojih pomoćnika doveo i članove porodice.

Naime, na susretu sa Putinom bili su i kćerka američkog predsjednika Ivanka Tramp i njen muž -stariji savjetnik predskednika SAD Džared Kušner.

Cvijeće kao nada

Na stolu je pored Putina i Trampa stajao buket sačinjen od suncokreta i plavih hortenzija, a kako nalaže floristika, odabir upravo tih cvjetova govori o postojanju nade da će se dogoditi nešto pozitivno.

Treba imati u vidu i da se sastanak održavao u Japanu, samim tim tumačenje cvjetova treba gledati iz te perspektive. U Japanu suncokret se tumači kao nešto pozitivno, dok se hortenzija ipak više može okarakterisati kao nešto hladno.

Samim tim, kako tvrde stručnjaci, ovu kombinaciju cvjetova, treba tumačiti kao "nadu na otopljavanje".

Izobilje tema

Naravno da se susret Putina i Trampa, koji je trajao sat ipo vremena, nije sveo isključivo na šale i obilježja. Lideri su razgovarali o mnoštvu tema, počev od Sirije i Irana, preko Venecuele i Ukrajine, pa sve do trgovine i kontrole naoružanja.

Čak su i Putin i Tramp uoči sastanka obojica izjavili da imaju "mnogo toga da kažu jedan drugom".

(Sputnjik)

Komentari / 0

Ostavite komentar